Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Het perfecte thuiskantoor, zo richt je hem in

geschreven door laura_

Het perfecte thuiskantoor, zo richt je hem in

De kans is groot dat je weleens thuis werkt of dat je misschien wel volledig vanuit huis werkt. Investeer in dat geval zeker in een goed thuiskantoor, want dit bevordert de productiviteit. Zo begin je met inrichten.

Waar?
Bedenk ten eerste welke ruimte in huis je wil gebruiken als thuiskantoor. Heb je een extra kamer over? Dat zou een mooie plek zijn. Anders kun je ook overwegen om een hoekje in de woonkamer te creëren of bijvoorbeeld de overloop op zolder om te bouwen tot werkplek, al zijn deze plekken helaas niet ideaal als je een praktijk aan huis hebt.

thuiskantoor Bron: Style Curator

Benodigdheden
Maak een lijstje van de dingen die je nodig hebt voor je thuiskantoor, zoals een bureau, een stoel maar ook kantoorartikelen die je wil gaan gebruiken. Koop in eerste instantie alleen de dingen die essentieel zijn. De rest komt later vanzelf.

Comfort
Erg belangrijk in een thuiskantoor is een comfortabele zitplek. Je brengt uren door op dezelfde stoel en achter hetzelfde bureau. Het moet daarom wel een beetje ergonomisch verantwoord zijn.

thuiskantoor Bron: Simplified Bee

Gasten
Komen er wel eens mensen langs om zakelijk iets te bespreken? Vergeet dan niet om voor hen ook een plekje te maken. Het is flauw als ze er straks op een klapstoeltje naast moeten zitten.

Opbergruimte
Om orde in de kamer te houden, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Een boekenkast voor de boeken, een ladekast voor je kantoorartikelen en genoeg opbergdozen. Niemand kan geconcentreerd werken in een puinhoop.

Goede verlichting
Genoeg licht is erg belangrijk. Het kan maar zo voorkomen dat je een avondje door moet werken en dat wil je natuurlijk niet in het donker doen.

thuiskantoor Bron: Onbekend

Zie ook:
-Een botanisch thuiskantoor in 5 stappen
-De meest inspirerende wanden voor op kantoor
-Back to work: 16x stylish kantooraccessoires