Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

5x creatieve alternatieven voor plantenpotten

geschreven door Marie-Louise
5x creatieve alternatieven voor plantenpotten

Ben jij net zo'n plantengek als wij en zijn jouw plantenpotten allemaal al gevuld? Of wil je gewoon eens wat anders dan een standaard pot of vaas? Er zijn nog zoveel meer leuke en creatieve alternatieven om je plant gezellig neer te zetten in huis! En vaak met spullen die je toch al in huis hebt. Wij laten je vijf opties zien. Doe er je voordeel mee!

plantenpot alternatiefBron: jeanettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

1. Waxinelichthouders

Heb je zoveel stekjes dat je even niet meer weet waar je ze moet laten? Bewaar dan de potjes nadat je kaars is opgebrand. Deze potjes zijn vaak toch al veel te leuk om weg te gooien, dus waarom zou je er geen nieuw leven in blazen?

plantenpot alternatief waxinelichthoudersBron: littlelofts via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Koffie- en theekopjes

Koffiekopjes en mokken in alle vormen, kleuren, maten en materialen; wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Ben jij er net zo verslaafd aan als wij en heb jij er meer dan je eruit kunt drinken? Zet er dan een van je wat kleinere plantenvriendjes in!

plantenpot alternatief koffiekopjeBron: scandifan via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Manden & zakken

Natuurlijke materialen doen het altijd goed in ons interieur. Zo ook een fijne rieten mand of papieren zak en daarom zijn deze ontzettend bruikbaar voor de groene vrienden. Een plantenzak- of mand kun je super makkelijk zelf maken. Met een vuilniszak of plastic tasje aan de binnenkant maak je namelijk elke papieren zak of mand waterdicht.

plantenpot alternatieven plantzakBron: sun_felter via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Leven van de lucht

Airplants (luchtplanten) en tillandsia zijn wortelloze planten die geen aarde nodig hebben om te leven. Vocht en voeding halen ze gewoon uit de lucht en dus hoeven ze helemaal nergens in! Des te leuker om hier creatief mee om te gaan en ze op te hangen aan een decoratief rek, of wat dacht je van een leuke slinger of fotostandaard?

plantenpot alternatief airplant luchtplantBron: ayse_lanu via HomeDeco Binnenkijken




 

5. L'aqua

Waterplanten kun je natuurlijk in een mooie plantenpot met water zetten, maar ze kunnen ook heel leuk staan in een (lege) mooie fles, karaf of weckpot. Hoe je dit doet? Je raadt het al: plant uit het bakje, het water overgieten in de fles en even bijvullen met kraanwater. Daarna het plantje er voorzichtig inzetten. Tada, klaar is Kees! Superleuk om een hoekje mee aan te kleden.

plantenpot alternatief fles waterBron: thuisbijlisette via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 5 ideeën om je eigen kruiden te kweken op een balkon
- Een plantenhoekje inrichten in drie stappen
- 18x de leukste plantenpotten voor jouw planten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...