Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

5 ideeën om je eigen kruiden te kweken op een balkon

geschreven door Julia
5 ideeën om je eigen kruiden te kweken op een balkon

Zou je het liefst je eigen moestuin beginnen, maar heb je daar de ruimte niet voor omdat je alleen een balkon hebt? Dat betekent niet meteen dat je helemaal niks kunt kweken. Ook met weinig ruimte zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten kruiden kweken. In deze blog lieten we je zien hoe je verticaal kunt tuinieren. Vandaag laat ik je nog wat andere mogelijkheden zien waarop je je (kruiden)plantjes een plekje kunt geven.

1. Kastje met lades
Heb je een kastje met lades dat je toevallig het huis uit wilt doen? Deze kun je gebruiken om je kruiden in te verbouwen! Als het kastje bestaat uit allerlei kleine lades, is het het leukst om er een aantal uit te schuiven verspreid over het kastje. Zo krijg je een speels effect. In de lades kun je vervolgens de aarde en zaadjes stoppen. Is het een kast met drie brede lades, dan kun je de ene lade verder uitschuiven dan de andere, als een trap.

ladekast met plantjesBron: franciscosegarra

2. Ladder
Een andere creatieve optie, die wat minder ruimte inneemt, is een ladder. Er bestaan speciale ladders met plantenbakken, maar je kunt ook een gewone ladder gebruiken en hier plantenbakken aan hangen. Ook heb je ladders met diepe planken. Hier kun je de plantenpotjes gewoon opzetten. Het is niet alleen een slimme manier om je planten neer te zetten, maar staat ook nog eens heel leuk.

ladder met plantjesBron: midwestliving

3. Hangplanten
Houd jij de vloer van je balkon liever vrij? Dan zijn hangplanten een goede optie. Zo houd je meer ruimte over voor een zitplek. Tegenwoordig heb je talloze manieren om planten op te hangen. Ook leuk is het om zelf een plantenhanger te maken van touw.

hangplantenBron: onekingslane

4. Balkonreling
Een van de makkelijkste manieren om planten een plekje te geven op je balkon is door ze aan de balkonreling te hangen. Om zo min mogelijk ruimte in te nemen kun je ze het beste niet aan de balkonkant, maar aan de andere kant hangen. Je kunt zoveel bakken ophangen als je zelf wilt.

balkonreling met plantjesBron: warmlydecor

5. Kleine kas
Wil je het wat grootser aanpakken dan slechts een aantal plantenpotjes? Dan is een kleine kas wellicht een goede optie. Deze heb je in allerlei verschillende maten. Het neemt misschien wat meer ruimte in, maar beschermt je plantjes wel tegen slechte weersomstandigheden.

kleine kasBron: gardenista

Zie ook:
-Verticaal tuinieren in een kleine tuin
-Zo kan jij je eigen moestuin aanleggen
-De leukste en handigste items voor op een balkon

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...