Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

Zo kan jij je eigen moestuin aanleggen

geschreven door Maartje
Zo kan jij je eigen moestuin aanleggen

Heerlijk verse groente en kruiden uit eigen tuin. Verse producten zijn stiekem het allerlekkerste. Een moestuin aanleggen in je tuin kan heel makkelijk. Het kan ontspannen zijn om lekker te tuinieren en het is leuk om jouw eigen geplante producten te zien groeien. En niet te vergeten om hier vervolgens heerlijke gerechten mee te maken. Wij leggen je uit hoe jij het beste een moestuin kan aanleggen.

moestuinBron: mixed_by_moon via HomeDeco Binnenkijken

1. Kies de beste plek
Dit het belangrijkste punt bij het aanleggen van een moestuin. Kies een goede plek. Kies er één waar veel zonlicht staat, hierdoor zullen je groentes sneller groeien. Weinig zon in je tuin? Kies dan voor groentes, zoals sla, spinazie, wortelen en bietjes. Deze hebben niet veel zon nodig. Leg een moestuin niet op een plek aan waar te veel wind staat. Een beetje wind mag natuurlijk wel. Zorg dat de grond vlak is en iets afloopt zodat het (regen)water kan wegstromen.

2. Welke tijd van het jaar?
De beste periode voor het aanleggen van een moestuin is in het voorjaar. Het kan nog verschillen per groente. Ook is er verschil of je kleine plantjes gaat planten of zaadjes. Zaden hebben natuurlijk een langere tijd nodig om te groeien, dus het is handig om deze eerder te plaatsen. Als je het zeker wilt weten welke maand het beste is, check dan het etiket of de moestuinkalander. Groentes die bijvoorbeeld in juni gezaaid kunnen worden zijn; courgette, andijvie, aubergines, bietjes, sla en wortel.

moestuinBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

3. Vakken maken
Je kunt natuurlijk de groenten random ergens planten, maar het beste is om vlakken te maken. Plant vervolgens in elk vak één gewasgroep. Bijvoorbeeld een vlak voor koolsoorten, voor bladgroenten en voor peulgewassen. Iedere gewasgroep gebruikt zijn eigen voedingstoffen. Om deze redden is het goed om vlakken te maken.

4. De moestuin aanleggen
Na het vooronderzoek kun je beginnen met het aanleggen van je moestuin. Zorg dat je het juiste gereedschap hebt, de grond klaar is en onkruid verwijderd is. Plaats vervolgens ongeveer 10 centimeter moestuingrond. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met de plantjes of zaden plaatsen. Geef ze goed water en het onderhouden van de moestuin kan beginnen.

moestuinBron: iloveinterior via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Inspiratie: binnen en buiten één geheel
- 5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek
- Dingen die je met het schoonmaken beter niet kunt doen

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...