Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Inspiratie

Dingen die je met het schoonmaken beter niet kunt doen

geschreven door Maartje
Dingen die je met het schoonmaken beter niet kunt doen

De één maakt een paar keer per week schoon, de ander misschien één keer in de week of minder. Hoe schoon je huis is hangt af van hoe vaak je schoonmaakt, maar ook zeker van de manier waarop je schoonmaakt. In deze blog vertel ik over de dingen die je met het schoonmaken beter niet kunt doen.

schoonmakenBron: interiorby_anne via HomeDeco Binnenkijken

1. Schoonmaakmiddelen door elkaar doen
Vaak bevatten schoonmaakmiddelen chemische stoffen en door deze te mixen kunnen er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Vooral het mixen van bleek, azijn en ammoniak kan gevaarlijk zijn. Hierdoor kunnen giftige gassen vrijkomen die erg schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Ook het mixen of vlak na elkaar gebruiken van twee verschillende afvoerreinigers is geen goed idee. Om er zeker van te zijn dat er niks gebeurt, kun je het beste geen schoonmaakmiddelen mixen.

2. Doek niet omspoelen
Een vieze vaatdoek of ander schoonmaak-attribuut niet goed schoonmaken en er vervolgens weer mee aan de slag gaan, werkt niet echt. Reinig je spullen en spoel ze om voor, tijdens en na gebruik. Zo krijg je het beste resultaat en zullen er geen strepen ontstaan en zal er geen vuil achter blijven.

schoonmakenBron: nancypolman via HomeDeco Binnenkijken

3. Schoonmaakmiddel niet laten intrekken
Als je een spuitflacon gebruikt haal je er vaak na het spuiten meteen een doekje eroverheen. Maar als je wilt dat iets echt schoon wordt of een hardnekkige vlek wilt verwijderen, is het beter om het schoonmaakmiddel even in te laten trekken. Laat het even een paar seconden zitten en begin daarna met boenen. Hierdoor krijg je het beste resultaat en zal niet alleen het oppervlakkige vuil verdwijnen.

4. Afstoffen met een natte doek
Hier verschillen de meningen erg over. Stof kan ziektekiemen makkelijk verspreiden en het is dus belangrijk dat je stof goed verwijdert. Volgens het RIVM kan je stof het beste verwijderen met een droge doek of een stofwisser. Hierna kun je het oppervlak verder schoonmaken en afnemen met een vochtige doek met schoonmaakmiddel.

schoonmakenBron: bijhelgainhuis via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo creëer je een strandgevoel in de tuin
- Met deze items maak je het buiten nog gezelliger en aangenamer
- Tips: een open kast opnieuw inrichten doe je zo

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...