Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

Zo creëer je een strandgevoel in de tuin

geschreven door Julia
Zo creëer je een strandgevoel in de tuin

De laatste dagen is de temperatuur flink opgelopen en zitten we allemaal heerlijk in de tuin of op het balkon te genieten van de zon. Eén van de meest rustgevende tuinstijlen is de tuin met het strandgevoel. Ben jij gek op het strand, maar woon je er niet dichtbij? Dan is deze tuinstijl perfect! In deze blog vertel ik je hoe je een strandgevoel in de tuin creëert.

Rustgevende kleuren

De beste kleuren voor een strandtuin zijn taupe, beige, zandtinten en wit. Deze doen je meteen denken aan zand. Verwerk dit kleurenpalet niet alleen in accessoires, maar ook in de meubels. Een loungebank met zwarte kussens zal het rustgevende kleurenpalet namelijk meteen verstoren.

tuin met strandgevoelBron: houzz

Planten

Planten kunnen ook zeker bijdragen aan het strandgevoel. Je hoeft echt niet meteen je hele tuin te gaan verbouwen, je kunt ook gewoon een aantal kamerplanten buiten zetten. Denk aan palmachtige plantensoorten of bijvoorbeeld pampaspluimen.

Pallets

Je ziet ze regelmatig bij strandtenten: palletbanken of -tafels. Om deze reden zullen pallets in jouw tuin ook meteen een strandgevoel oproepen. Palletbanken zijn duurzaam, voordelig en makkelijk te maken. Leg er een aantal leuke loungekussens op en je kunt heerlijk zitten.

tuin met strandgevoelBron: ladystil

Zonwering

Op het strand kun je er niet omheen: zonwering. Ook in de tuin is het onmisbaar. Wat je natuurlijk op het strand veel ziet zijn parasols, maar een schaduwdoek is ook een goede optie. Een waterdicht schaduwdoek is ideaal bij een regenbuitje.

Loungeset

Een fijne loungesetk mag natuurlijk niet ontbreken bij deze rustgevende tuinstijl. Bij deze stijl kun je het beste gaan voor witte of lichte meubels met lichte bekleding. Je kunt voor metaal gaan, maar meubels van steigerhout zijn ook heel passend. Een strandstoel of ligbed zijn ook goede opties.

tuin met strandgevoelBron: alinea

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen voor sfeer in je tuin. Om het strandgevoel te krijgen, kun je kiezen voor rotan, verweerd hout en bijvoorbeeld jute. Heel geschikt is ook een vlonder. In de tuin hieronder is hout verwerkt in de deuren. Dit geeft meteen heel veel sfeer. Een houten schutting of schutting van riet zal ook de juiste sfeer geven.

tuin met strandgevoelBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Afkoelen

Eigenlijk is water onmisbaar in een strandtuin. Zou je het liefst een duik in het water willen nemen, maar heb je geen zwembad in de tuin? De perfecte oplossing is een zitbad. Pak er een lekker koud drankje bij en geniet!

Zie ook:
-Met deze items maak je het buiten nog gezelliger en aangenamer
-Met deze items breng jij Bali naar je eigen tuin of balkon
-Stylingtip: een ronde tuintafel maakt je tuin extra gezellig

 
 
Accessoires

Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

geschreven door Sita
Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

Midden in de winter zijn natte dagen heel gewoon. Een deurmat is dan ook niet overbodig! Bovendien is dit vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze je woning binnentreden, dus wat dacht je van een beetje uitsloven? Ik laat je de 24 leukste deurmatten zien, zodat jij (en visite) je voeten wel wi...

meer...