Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

Verticaal tuinieren in een kleine tuin

geschreven door Maartje
Verticaal tuinieren in een kleine tuin

Heb jij een kleine tuin en houd je er van om te tuinieren? Dan is verticaal tuinieren de oplossing. Door in de hoogte te werken creëer je meer ruimte en kan jij toch lekker veel groen kwijt in jouw tuin. Je kan op verschillende manieren verticaal tuinieren, ik laat je er een paar zien!

Aan de schutting
Wanneer je al een houten schutting in de tuin hebt is verticaal tuinieren erg makkelijk. Bevestig wat leuke bloempotjes door middel van een haak of door te boren en vervolgens te bevestigen met een schroef of met een ijzerdraad. Doe hier wat leuke plantjes in, vooral hangplanten zijn erg leuk om hierin te doen en je bent verticaal aan het tuinieren. Zo fleur je gelijk jouw schutting wat op. Hetzelfde kan jij natuurlijk ook doen aan een stenen muur, maar de bevestiging gaat hier iets lastiger. Daar heb je een betonboor voor nodig.

verticaal tuinierenBron: inhuis_bij_linn88 via HomeDeco Binnenkijken

Met planken
Zoek (tuin)planken uit die jij mooi vind en goed zijn voor buiten. Hierbij doe je bijna hetzelfde als je aan de schutting doet. Boor twee gaatjes in de (kunststof) bloempot en kijk ook waar je ze wilt hebben op de plank en boor daar ook twee gaatjes. Bevestig vervolgens met ijzerdraad de bloempot aan de plank. Je kan natuurlijk ook direct de pot boren aan de plank, deze kan je daarna wel lastiger eraf halen als je de pot een keertje wilt verwisselen. Als jij een lange plank hebt kan je deze gewoon op de grond tegen de schutting aanzetten en anders boor je de plank aan de schutting of met een haak.

verticaal tuinierenBron: stephankaspers via HomeDeco Binnenkijken

Planten in een zak
Je hebt tegenwoordig ook speciale planten hangzakken of ook wel wandzakken genoemd. Deze kun je aan de muur of schutting hangen. Deze zakken zijn er speciaal voor gemaakt om hier gezellige plantjes in de te doen. Met deze zakken kan je een bloemenzee creëren aan jouw schutting.

verticaal tuinieren Bron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Nog meer creatieve ideeën
Er zijn veel creatieve manieren om verticaal te tuinieren, als je maar de hoogte in werkt. Je kan natuurlijk ook horizontaal plankjes ophangen aan jouw muur of schutting en hier bloempotjes met planten opzetten. Hang een rek van betonijzer op en hang hier planten aan met een haak. Of hang dakgoten aan jouw schutting of muur op, die wel aan beide uiteindes dicht zijn gemaakt. Deze zijn ook ideaal om plantjes in te doen. Je kan kleine gaatjes in de onderkant boren, zodat het water nog wel weg kan lopen.

Zie ook:

- De leukste budget items om jouw tuin gezellig te maken
- De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte
- De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de tuin of het balkon

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...