Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de tuin of het balkon

De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de tuin of het balkon

Net als bij het inrichten van een interieur, worden er ook veel fouten gemaakt bij het inrichten van je tuin of balkon. Bekijk snel welke fout jij gemaakt hebt en hoe je dit in de toekomst beter kunt doen!

1. Verlichting

Dit is echt de meest gemaakte fout als het gaat om de inrichting van de tuin! In de tuin is het net zo belangrijk, vergeet dat niet. Daglicht wordt geblokkeerd, de verkeerde soort lampen worden aangeschaft, de meeste mensen denken er niet eens over na. Die boom is bijvoorbeeld niet meer zo klein en schattig na een paar jaar. Denk ook na over de lampjes, je wil dat het gezellig blijft als het donker wordt, maar je wilt ook niet dat je elkaar niet kunt zien. Investeer daarom in goede tuinverlichting voor het fijnste resultaat.


Bron: The Sweetest Occasion

2. Tuinkabouters

Laten we hier alsjeblieft mee stoppen, deze trend was 30 jaar geleden misschien heel grappig, maar nu kan het écht niet meer!


Bron: Rent Fluff

3. Bezuinigen op de tegels

De kwaliteit van tegels is belangrijker dan je denkt. De beste terrastegels zijn van beton of natuursteen, die zijn niet glad ongeveer 5 cm dik. Daarnaast is het ook geen goed idee om de tegels zelf te leggen -tenzij je stratenmaker bent natuurlijk. Professionals houden namelijk ook rekening met regenval en verzakking. Zou toch zonde als het regenwater niet weg kan lopen of je tuin na een aantal jaar verzakt.


Bron: Organic Daily Post

4. Bewaren van prul

Durf weg te gooien! Onnodige decoratie -zoals de tuinkabouter- kan nu echt wel weg. Kijk je tuin of balkon even goed rond en bekijk wat je echt mooi vindt en wat je eigenlijk liever niet meer wil hebben. Bij twijfel, weg doen! Hoe rustiger en 'schoner' de tuin of balkon is, hoe groter 'ie oogt.


Bron: Todays Gardens

5. Impulsieve aankopen bij een tuincentrum

Waarschijnlijk kom je aan al die prul, door die aanlokkelijke kortingen bij een tuincentrum. Probeer te investeren in kwaliteit en niet in decoratie wat na een zuchtje wind al op de grond kapot valt. Hier geldt uiteindelijk: goedkoop is duurkoop.


Bron: Apartmentf15

6. Bomen in de tuin

Bomen lijken heel lief en schattig als ze nog niet helemaal uitgegroeid zijn, maar mensen onderschatten hoe groot bomen kunnen worden. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je riolering beschadigd wordt. Daarnaast wil je geen ruzie met de buren. Wil je toch graag een boom in de tuin? Laat je dan goed adviseren door een professional en zorg dat je voldoende ruimte hebt in de tuin. Let goed op waar je de boom plaatst en kies de soort boom zorgvuldig. Sommige bomen zien er namelijk prachtig uit, maar verliezen vreselijk veel bladeren of bloesem.


Bron: Mark D Sikes

Zie ook:
- Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank
-De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
-5 veelgemaakte interieurfouten in de slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...