Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

5 veelgemaakte interieurfouten in de slaapkamer

geschreven door Julia
5 veelgemaakte interieurfouten in de slaapkamer

We zijn vaak bezig met het ordenen van de keuken en het veranderen van de woonkamer. Daardoor vergeten we aandacht te besteden aan de slaapkamer. Om wat extra aandacht aan deze ruimte te besteden, heb ik vijf veelgemaakte fouten op een rijtje gezet.

1. Verkeerde nachtkastjes
Vaak hebben nachtkastjes niet de goede hoogte en grootte. Als dit het geval is, is het lastig om iets te pakken terwijl je in bed ligt omdat je er niet goed bij kunt. Er is gelukkig een duidelijke regel om dit te voorkomen. Het nachtkastje moet dezelfde hoogte hebben als de bovenkant van je matras. Als het nachtkastje de juiste hoogte heeft, ziet het er beter uit en bespaard het ongemak.

Bron: adailysomething

2. Slechte verlichting
Vaak zijn er te weinig verschillende typen lampen in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je op het gebied van licht verschillende opties hebt. Ga voor een mix van praktische lampen en sfeermakers. Als je veel leest, zorg dan voor een lampje bij je bed, maar kies bijvoorbeeld ook voor dimbare lampen om de kamer wat meer sfeer te geven. Zorg er ook bij bedlampjes voor dat de lichtknop op een goede plek zit zodat je hem 's nachts makkelijk kan vinden als je het licht aan wilt doen.

Bron: valdemarsro

3. Vloerkleden op de verkeerde plek
Vloerkleden worden soms helemaal aan het eind van het bed gelegd. Op die manier sta je er bijna nooit op. Leg het kleed liever op een plek waar je er het meest aan hebt wanneer je net wakker bent. Tip: als je wilt dat de ruimte groter lijkt, kun je het beste een groot kleed onder het bed neerleggen dat ook nog een stuk onder het bed vandaan komt.

Bron: anthropologie

4. Lege muren
Je bed kan de aandacht trekken door bijvoorbeeld mooie kussens of een mooi dekbedovertrek, maar vaak worden daardoor de muren vergeten. Als je niks boven het bed hangt, voelt de ruimte incompleet. Ga daarom voor een mooi schilderij, een boekenplank met accessoires of bijvoorbeeld mooi behang.

Bron: tapetshow

5. Je apparaten geen goede plek geven
Hoewel het beter is om je telefoon niet direct naast je bed te leggen, doen we het toch massaal. Als we het dan toch doen, dan kunnen we beter een goede plek hebben zoals een nachtkastje. Zorg er ook voor dat het snoer van je oplader lang genoeg is, zodat je telefoon niet van je nachtkastje glijdt.

Bron: themerrythought

Bron bovenste afbeelding: curatedinterior

Zie ook:
- 5x inspiratie om je bed te stylen
- Zo creëer je een slaapkamer die uit een magazine lijkt te komen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...