Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Accessoires

De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte

geschreven door Demi
De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte

Heb je een klein huisje? Daar is niks mis mee! Je moet alleen goed rekening houden met de indeling en de juiste manier van opberging. Dit zijn de vier meest gemaakte fouten bij het inrichten van kleinere ruimtes en daarbij meteen tips om deze fouten op te lossen!

1. Te weinig gebruik maken van het natuurlijke licht

Natuurlijk licht is de beste vriend van een kleine ruimte. Creëer meer licht door spiegels tegenover de ramen te hangen, zo reflecteer je het natuurlijke licht door de kamer. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel donkere tinten te gebruiken, hierdoor lijkt de kleinere ruimte nog kleiner!

slaapkamer klein grijs
Bron: Roomed

2. Ontkennen dat het niet past

Hoe eerder je accepteert dat je een kleinte ruimte hebt, hoe makkelijker het wordt om er het beste uit te halen. Als je geen ruimte hebt voor een nachtkastje, probeer die er dan niet in te proppen. Op deze manier lijkt je kamer juist nog krapper. Proppen zorgt voor een onbruikbare en platgedrukte ruimte.

slaapkamer klein wit
Bron: My Scandinavian Home

3. Te veel decoratie

Probeer niet al je lege oppervlaktes te vullen met decoratie. Ga al je decoraties nog een keer na en kies of alles nog zinvol is. Dit geldt ook voor spullen in de badkamer en keuken. Als er al weinig opbergruimte is, probeer dan zo min mogelijk decoratie te gebruiken, dit oogt rommelig.

keuken minimalistisch goud
Bron: Pure Wow

4. Het verkeerd indelen van waardevolle ruimte

Heb je plankjes in de keuken en badkamer? Zorg dat het niet rommelig wordt en creëer rust door bijvoorbeeld setjes borden en setjes handdoeken te plaatsen. Losse spullen kun je beter in dichte kastjes zetten.

badkamer klein landelijk
Bron: Jessica Elizabeth

Zie ook:

De 5 meest gemaakte interieurfouten
De 5 meest gemaakte fouten in de badkamer

Ontvang een gratis ontwerp voor een keuken op maat!

Wil jij ook zo’n mooie keuken? Laat je gegevens achter, onze gespecialiseerde partners nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend advies en ontwerp!
 
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnr.

 
 
Trends

Om deze redenen kies jij volgende keer voor behang

Om deze redenen kies jij volgende keer voor behang

Weinig mensen durven het risico te nemen: behang in het interieur. Liever kiezen veel mensen veilig voor een bepaalde verfkleur. Toch zitten er veel voordelen aan. In dit artikel vertel ik je 4 voordelen waardoor jij meteen voor behang kiest! Behang zien we namelijk steeds va...

meer...