Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank

geschreven door Rosa
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank

Een huis inrichten kan een lastige klus zijn. Zo ook het uitkiezen van een bank. Een bank is namelijk over het algemeen een item dat je maar eens in de zoveel jaar koopt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Toch zijn er een aantal fouten die regelmatig gemaakt worden bij de aanschaf van een bank. Om deze fouten niet te maken, is het handig om rekening te houden met de volgende punten.

De stof

Er wordt vaak niet goed nagedacht over de materiaalkeuze van de bank. Want, het oog valt als eerst op het uiterlijk van de bank. Toch is het heel belangrijk om hier over na te denken. Met kleine kinderen is een vuilafstotende stof aan te raden. Wol is van nature bijvoorbeeld vuilafstotend, maar veel kunstmatige stoffen ook. Houd bij het uitzoeken van de bank ook rekening met de standplaats van de bank. Bijna alle natuurlijke materialen verkleuren op den duur door zonlicht.

De kleur

Welke kleur bank je graag zou willen is voor iedereen persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen mening. Per ruimte kan het kleurgebruik ook flink verschillen. Toch is er een basisregel: op hele lichte en hele donkere stoffen zie je alles. Een hele lichte of hele donkere bank is dan niet heel handig met kleine kinderen. Bepaal ook eerst de kleur van je bank en de rest van de meubels voordat je de verfkleur uitkiest. Verf kun je namelijk in ontelbaar veel kleuren mengen, een meubelstuk is vaak verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren. Het zou zonde zijn als je bank net vloekt met de rest van de ruimte. Twijfel je heel erg over de kleur? Vraag dan een kleurstaal aan.

fouten bank Bron: Planete Deco

Het dessin

Naast de kleur, is ook het dessin heel belangrijk. Of je voor een effen of een bank met een print gaat is ook heel persoonlijk. Hier is het heel belangrijk dat je kijkt naar de rest van de ruimte en hoe je de bank combineert. De veiligste keuze is een effen bank, die je geheel naar je eigen smaak kunt stylen met sierkussens. Toch kan een bank met een dessin heel spannend staan in een verder rustig interieur. Denk hier dus goed over na en stel je de bank voor in de ruimte. Als je toch twijfelt, kies dan voor een effen bank. Deze kun je namelijk zo druk of zo rustig maken als je zelf wilt.

De afmetingen

Een bank lijkt op een foto en/of in een showroom altijd kleiner. Zet op de vloer in de woonkamer de maten van de bank eens uit om te zien of de bank in je interieur past. Let er wel op, dat je de bank niet te krap uitstalt met de rest van de meubels. Als alle meubels te dicht op elkaar staan krijg je een benauwd gevoel en oogt de ruimte onnodig klein. fouten-uitkiezen-bank Bron: My Scandinavian Home

Te grof voor de ruimte

Als je een kleine woonruimte hebt kun je beter voor een bank op pootjes gaan, dan voor een massieve bank tot op de grond. Door een bank op pootjes lijkt je ruimte groter en ruimtelijker. Hetzelfde geldt voor een (te) donkere kleur in een kleine ruimte. Kijk daarom heel goed naar de ruimte en welke afmetingen hier het best inpassen.

Zie ook:
- Inspiratie om je bank mooi te stylen
- 9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
- Wat zegt je bank over je persoonlijkheid?

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...