Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

geschreven door Rosa
9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

Ah oh, interieurfouten... Wij begrijpen heel goed dat een huis inrichten af en toe een ontzettend lastige klus kan zijn. Hoe pak je het precies aan om van een lege ruimte een thuis te maken? Of misschien is je huis compleet ingericht maar klopt er voor je gevoel toch iets niet. Ik heb de 9 meestvoorkomende interieurfouten op een rijtje gezet. Uiteraard laat ik het hier niet bij, ik vertel direct wat je dan wel moet doen om deze fouten te vermijden. Handig ;)!

1. Te grote of te kleine meubels

Size does matter. Zeker bij je meubels. Kijk goed naar de grootte van je huis en pas hier je meubels op aan. Meet alles precies op zodat je kan voorspellen hoe het eindresultaat wordt. Als je een hele grote ruimte hebt, koop je automatisch ook grotere meubelen omdat te kleine meubelen hier niet tot hun recht komen. Datzelfde geldt voor kleinere ruimtes, zorg dat dit in balans is voor het perfecte resultaat.

Bron: onbekend

Poef zwart CONRAD S
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Wollen vloerkleed Greenland 1 Ivoor - Brinker - 200 Ø
Prijs onbekend

2. De verkeerde verlichting

Iedereen die ooit kleding in een H&M, Zara of iedere andere willekeurige kledingzaak heeft gepast, weet dat te felle verlichting nooit mooi uitpakt. Werk bij je verlichting in laagjes, net zoals bij kleding. Je begint met de basis, bijvoorbeeld spotjes in het plafond. Zorg dat hier een dimmer opzit zodat jij zelf de baas bent hoe licht of hoe donker het in huis is. Kies daarna een mooie vloer- of hanglamp om wat meer sfeer te brengen en kies vervolgens nog wat kleinere lampjes om de sfeer in huis optimaal te maken.

Bron: unknown

3. Te veel familiefoto's

Iedereen is gek op familiefoto's, ze geven je interieur karakter en maken van je huis een thuis. Een groot nadeel hiervan is dat veel mensen de balans met familiefoto's een beetje kwijtraken. Er staan vaak zoveel foto's, dat het chaotisch overkomt. Kies in plaats daarvan een aantal van je favoriete foto's en maak hiervan een mooie fotowand. Hoe je dit het beste doet? Lees hier en hier.

Bron: Studio McGee

4. De muurverf eerder uitkiezen dan de meubels

Er zijn duizenden verschillende tinten verf, vaak zie je zelfs door de bomen het bos niet meer. Het is daarom vaak veel makkelijker om een verftint te vinden die mooi staat bij de kleur van de meubels dan andersom. Dit is misschien wel de meestvoorkomende fout die mensen maken. Heb je eindelijk de perfecte kleur voor op de muur gevonden, matcht deze niet met je gloednieuwe bank. Hetzelfde geldt voor opvallende materialen zoals hout, marmer of tegels. Kies deze eerst uit en ga dan op zoek naar een verftint die hier mooi bij past.

Bron: unknown

5. Erfstukken (niet) gebruiken

Bij erfstukken kan het altijd op twee manieren misgaan. Óf je weet niet zo goed wat je hiermee moet dus verbergt ze op de slaapkamer, óf je gebruikt ze helemaal niet. Erfstukken kunnen vaak net dat beetje karakter aan je interieur toevoegen. Ze vertellen namelijk indirect een verhaal over de personen die in het huis wonen. Gebruik de erfstukken dan ook in je interieur. Verf het oude nachtkastje van je oma en gebruik 'm in de woonkamer om die stoere lamp op te plaatsen, bouw je tantes oude kaptafel om tot wasbak in het toilet of creëer met die prachtige oude vazen van je overleden opa een pronkhoekje.
Let er alleen wel op dat als de erfstukken echt absoluut op geen enkele manier in je interieur passen, je deze niet gebruikt. Als een erfstuk zó buiten de toon valt dat het niet meer mooi is, kan het je interieur juist breken in plaats van maken.

Bron: Vt wonen

6. Opslag in het zicht

Deze fout wordt (te) vaak gemaakt. Vaak denken mensen als zij iets in een open mand of op een plank hebben opgeborgen, het is opgeruimd. Als je vervolgens naar je opbergruimte kijkt, is het alsnog veel te druk. Probeer dus zo veel mogelijk dozen, manden of kisten die afgesloten kunnen worden als opbergruimte te gebruiken. Zorg er anders voor dat je een kast hebt die je mooi kan dichtdoen of beperk je 'open' opslagruimte tot maximaal één item in de (open) kast.

Bron: kk.no

Braided Basket
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Industriële bakkerskast Estelle 80x180 cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

7. Veel snoeren in het zicht

Heb je net je interieur prachtig ingericht, zie je overal elektriciteitsdraden lopen. Grr, dit is zo'n doorn in het oog. Als je een nieuwbouwhuis hebt, kun je direct extra (vloer)stopcontacten nemen zodat er zo min mogelijk lange draden door het huis lopen. Vloerstopcontacten zijn ideaal, zo heb je altijd een stopcontact in de buurt, en als deze even niet wordt gebruikt werk je 'm stylish weg door er een hip vloerkleedje overheen te leggen.
Als je huis al even bestaat en extra stopcontacten geen optie zijn, deel je huis dan strategisch in. Zorg dat je die ene fantastische lamp op een bijzettafeltje vlakbij een stopcontact hebt staan en werk de kabels van laptops etc. weg door deze op een bureau te plaatsen waarachter een stopcontact zit.

Bron: unknown

8. Verkeerd geplaatste raambekleding

Als jouw huis is gezegend met veel en grote ramen, is het wel aan te raden om iets aan raambekleding te doen. Dit is natuurlijk voor je privacy, maar het is ook een prachtige toevoeging aan je interieur. Je brengt op deze manier wat kleur, textuur en warmte in huis. Helaas zien we regelmatig dat gordijnen net niet goed zijn opgehangen waardoor het effect juist het tegenovergestelde is van wat je wilt bereiken. Zorg er dus voor dat de gordijnen op de juiste lengte zijn en hang ze zo op dat het grootste deel van het raam te zien is. Zo lijken je ramen een stuk groter. Kies je voor jaloezieën of luxaflex in plaats van gordijnen? Zorg dan dat deze de rest van het interieur aanvullen en er mooi tussen passen.

Bron: unknown

9. Misplaatste kunst

Kunst is een eenvoudige manier om je interieur een boost te geven, 'm chiquer te maken of wat kleur toe te voegen. Let er alleen op dat je niet doorslaat in je liefde voor kunst. Je huis moet als een thuis voelen en niet als een museum. Kunst moet je kamer aanvullen, niet domineren. Voor kunst in huis geldt dan ook meestal 'less is more'.

Bron: Meridiani

Zie ook:

- De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
- Hoe weet je of een item in je interieur past?
- Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...