Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

Ah oh, interieurfouten... Wij begrijpen heel goed dat een huis inrichten af en toe een ontzettend lastige klus kan zijn. Hoe pak je het precies aan om van een lege ruimte een thuis te maken? Of misschien is je huis compleet ingericht maar klopt er voor je gevoel toch iets niet. Ik heb de 9 meestvoorkomende interieurfouten op een rijtje gezet. Uiteraard laat ik het hier niet bij, ik vertel direct wat je dan wel moet doen om deze fouten te vermijden. Handig ;)!

Doe inspiratie op uit de prachtige Binnenkijkers!

1. Te grote of te kleine meubels

Size does matter. Zeker bij je meubels. Kijk goed naar de grootte van je huis en pas hier je meubels op aan. Meet alles precies op zodat je kan voorspellen hoe het eindresultaat wordt. Als je een hele grote ruimte hebt, koop je automatisch ook grotere meubelen omdat te kleine meubelen hier niet tot hun recht komen. Datzelfde geldt voor kleinere ruimtes, zorg dat dit in balans is voor het perfecte resultaat.

woonkamer-leren-bankBron: Frannyshome via HomeDeco Binnenkijken

2. De verkeerde verlichting

Iedereen die ooit kleding in een H&M, Zara of iedere andere willekeurige kledingzaak heeft gepast, weet dat te felle verlichting nooit mooi uitpakt. Werk bij je verlichting in laagjes, net zoals bij kleding. Je begint met de basis, bijvoorbeeld spotjes in het plafond. Zorg dat hier een dimmer opzit zodat jij zelf de baas bent hoe licht of hoe donker het in huis is. Kies daarna een mooie vloer- of hanglamp om wat meer sfeer te brengen en kies vervolgens nog wat kleinere lampjes om de sfeer in huis optimaal te maken.

diy-buis-lampBron: Nmd_home via HomeDeco Binnenkijken

3. Te veel familiefoto's

Iedereen is gek op familiefoto's, ze geven je interieur karakter en maken van je huis een thuis. Een groot nadeel hiervan is dat veel mensen de balans met familiefoto's een beetje kwijtraken. Er staan vaak zoveel foto's, dat het chaotisch overkomt. Kies in plaats daarvan een aantal van je favoriete foto's en maak hiervan een mooie fotowand. Hoe je dit het beste doet? Lees hier en hier.

familie-poster-halBron: Studiob50 via HomeDeco Binnenkijken

4. De muurverf eerder uitkiezen dan de meubels

Er zijn duizenden verschillende tinten verf, vaak zie je zelfs door de bomen het bos niet meer. Het is daarom vaak veel makkelijker om een verftint te vinden die mooi staat bij de kleur van de meubels dan andersom. Dit is misschien wel de meestvoorkomende fout die mensen maken. Heb je eindelijk de perfecte kleur voor op de muur gevonden, matcht deze niet met je gloednieuwe bank. Hetzelfde geldt voor opvallende materialen zoals hout, marmer of tegels. Kies deze eerst uit en ga dan op zoek naar een verftint die hier mooi bij past.

bordaux-bank-woonkamerBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

5. Erfstukken (niet) gebruiken

Bij erfstukken kan het altijd op twee manieren misgaan. Óf je weet niet zo goed wat je hiermee moet dus verbergt ze op de slaapkamer, óf je gebruikt ze helemaal niet. Erfstukken kunnen vaak net dat beetje karakter aan je interieur toevoegen. Ze vertellen namelijk indirect een verhaal over de personen die in het huis wonen. Gebruik de erfstukken dan ook in je interieur. Verf het oude nachtkastje van je oma en gebruik 'm in de woonkamer om die stoere lamp op te plaatsen, bouw je tantes oude kaptafel om tot wasbak in het toilet of creëer met die prachtige oude vazen van je overleden opa een pronkhoekje.
Let er alleen wel op dat als de erfstukken echt absoluut op geen enkele manier in je interieur passen, je deze niet gebruikt. Als een erfstuk zó buiten de toon valt dat het niet meer mooi is, kan het je interieur juist breken in plaats van maken.

erfstuk-tafel-oudBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

6. Opslag in het zicht

Deze fout wordt (te) vaak gemaakt. Vaak denken mensen als zij iets in een open mand of op een plank hebben opgeborgen, het is opgeruimd. Als je vervolgens naar je opbergruimte kijkt, is het alsnog veel te druk. Probeer dus zo veel mogelijk dozen, manden of kisten die afgesloten kunnen worden als opbergruimte te gebruiken. Zorg er anders voor dat je een kast hebt die je mooi kan dichtdoen of beperk je 'open' opslagruimte tot maximaal één item in de (open) kast.

keuken-modernBron: Jose3 via HomeDeco Binnenkijken

7. Veel snoeren in het zicht

Heb je net je interieur prachtig ingericht, zie je overal elektriciteitsdraden lopen. Grr, dit is zo'n doorn in het oog. Als je een nieuwbouwhuis hebt, kun je direct extra (vloer)stopcontacten nemen zodat er zo min mogelijk lange draden door het huis lopen. Vloerstopcontacten zijn ideaal, zo heb je altijd een stopcontact in de buurt, en als deze even niet wordt gebruikt werk je 'm stylish weg door er een hip vloerkleedje overheen te leggen.
Als je huis al even bestaat en extra stopcontacten geen optie zijn, deel je huis dan strategisch in. Zorg dat je die ene fantastische lamp op een bijzettafeltje vlakbij een stopcontact hebt staan en werk de kabels van laptops etc. weg door deze op een bureau te plaatsen waarachter een stopcontact zit.

bohemian-wit-slaapkamerBron: Groen_stekje via HomeDeco Binnenkijken

8. Verkeerd geplaatste raambekleding

Als jouw huis is gezegend met veel en grote ramen, is het wel aan te raden om iets aan raambekleding te doen. Dit is natuurlijk voor je privacy, maar het is ook een prachtige toevoeging aan je interieur. Je brengt op deze manier wat kleur, textuur en warmte in huis. Helaas zien we regelmatig dat gordijnen net niet goed zijn opgehangen waardoor het effect juist het tegenovergestelde is van wat je wilt bereiken. Zorg er dus voor dat de gordijnen op de juiste lengte zijn en hang ze zo op dat het grootste deel van het raam te zien is. Zo lijken je ramen een stuk groter. Kies je voor jaloezieën of luxaflex in plaats van gordijnen? Zorg dan dat deze de rest van het interieur aanvullen en er mooi tussen passen.

gordijnen-taupeBron: Detorenvanpisa via HomeDeco Binnenkijken

9. Misplaatste kunst

Kunst is een eenvoudige manier om je interieur een boost te geven, 'm chiquer te maken of wat kleur toe te voegen. Let er alleen op dat je niet doorslaat in je liefde voor kunst. Je huis moet als een thuis voelen en niet als een museum. Kunst moet je kamer aanvullen, niet domineren. Voor kunst in huis geldt dan ook meestal 'less is more'.

kunstwerk-posterBron: Belle4191 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen
- Deze 6 fouten laten je interieur kleiner lijken
- 5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...