Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY

Zo maak je de perfecte fotowand

geschreven door Rosa
Zo maak je de perfecte fotowand

Op Pinterest kun je het bijna niet meer wegdenken; de fotowand. Vaak worden er een aantal persoonlijke foto's afgewisseld met quotes, inspirerende beelden of leuke landkaarten. Vind jij zo'n fotowand nou ook ontzettend leuk maar weet je niet zo goed hoe je deze moet maken? Dan heb ik de perfecte tips voor je samengesteld om zelf, thuis aan de slag te gaan met je fotowand. Naast deze tips heb ik natuurlijk inspirerende beelden verzameld én helemaal onderaan het artikel de leukste items neergezet die je in je fotowand kunt verwerken.


Bron: Urban Outfitters

1. Kies de foto's, quotes en beelden uit

De eerste stap is natuurlijk het uitkiezen van de beelden, foto's en quotes die je in de wand wilt hangen. Let hierbij ook op kleurgebruik, wil je alles zwart-wit of ga je juist voor kleur? Is er een kleur die opvalt op veel beelden? Kies dan een quote in dezelfde kleur uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een quote te maken of zoek er eentje op internet op. Je kunt deze bij een copycentre heel makkelijk op het juiste papier en in de juiste maat laten printen.


Bron: Etsy


Bron: Honestly wtf

2. Verschillende lijstjes

Om je fotowand wat spannender te maken, is het leuk om gebruik te maken van verschillende lijstjes en maten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de lijstjes allemaal van verschillende kleuren te voorzien. Vind je dit te druk? Kies dan voor één kleur. Als je thuis nog allemaal verschillende lijsten hebt liggen maar je toch alles in dezelfde kleur wilt hebben, kun je de lijsten het makkelijkste overspuiten met een verfspuitbus. Zo zijn alle lijstjes in dezelfde kleur zónder dat je moet priegelen met een penseel en verf.


Bron: Coco Lapine Design


Bron: Coco Lapine Design

3. Kies de juiste compositie

Hoe je de lijstjes op wilt hangen hangt van je persoonlijke smaak af. Wil je de hele wand benutten? Of maar een deel? Let er wel op dat je bij het positioneren tussen alle lijstjes ongeveer evenveel ruimte behoudt, anders komt het geheel snel onverzorgd over. Je kunt de lijsten natuurlijk ook allemaal dicht tegen elkaar hangen of gebruik maken van een wandplank om de foto's op te positioneren.


Bron: Italian Bark


Bron: The culture trip

Zie ook:
-Inspiratie: badkamers met metalen douchewanden en opvallende tegels
-6x roze in de badkamer
-Zo geef je je badkamer interieur een simpele upgrade

 
 
Slaapkamer

5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

geschreven door Julia
5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

In deze blog vertelden we wat de drie grootste slaapkamertrends van 2020 zijn. Dit is onder andere monochroom, wat hetzelfde is als ton sur ton. Wanneer je dit in je interieur toepast, betekent dit dat je één kleur kiest en daar verschillende tinten uithaalt. Ga bijvoorbeeld v...

meer...