Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Deze 6 fouten laten je interieur kleiner lijken

Deze 6 fouten laten je interieur kleiner lijken

Een groot huis willen we allemaal wel, helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Hetgeen wat je dan het beste kunt doen is jouw kleine stulpje zo groot mogelijk laten lijken. Dit gaat echter niet altijd zoals gewenst, vaak worden er foutjes gemaakt waardoor je huis juist kleiner lijkt. Hieronder vertel ik je welke fouten je interieur kleiner laten lijken en hoe je deze voorkomt of oplost!

Note: de foto's in deze blog zijn voorbeelden van hoe het wél moet ;-)

1. Te grote meubels

In de winkel leek die bank of boekenkast nog prima qua formaat, maar in jouw huis lijkt deze ineens 10x zo groot. Wil je dit voorkomen? Dan zul je echt eerst thuis alles moeten opmeten. Wat ook helpt is om met tape aan te geven waar het betreffende meubelstuk komt te staan. Zo kun je zien of de verhoudingen goed zijn ten opzichte van de ruimte.

woonkamer-met-goede-verhoudingBron: Hannekejohanna via HomeDeco Binnenkijken

 

2. Te weinig licht

Iets dat vaak onderschat wordt bij het inrichten van een interieur is het lichtplan. Wanneer je zonder dit plan te werk gaat, kan het gebeuren dat je straks met te weinig verlichting zit. Een lichte wand weerkaatst licht en hierdoor lijkt een ruimte groter. Zorg dat je genoeg staande lampen en spots hebt om de hoeken te verlichten. Ook kun je het daglicht laten weerkaatsen door bijvoorbeeld een spiegel.

3. Te veel patronen

Behang met stippen, een tegelvloer met ruitjes en een sierkussen met bloemenprint. Iedereen moet natuurlijk doen wat 'ie wil, maar dit kun je beter niet doen in een kleine ruimte als je deze niet kleiner wilt laten ogen. Houd het aantal patronen beperkt of ga voor onopvallende patronen. Ook moet je oppassen met patronen die matchen met elkaar. Als je te veel van dezelfde patronen toepast in je interieur, kunnen deze visueel samenvloeien. Hierdoor kan de ruimte kleiner lijken.

eetkamer-met-subtiele-printsBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

 

4. Te veel aan de muren

Posters zijn tegenwoordig helemaal in. Je kunt er veel kanten mee op en bijvoorbeeld een mooie gallery wall maken. Het is echter bij een kleine ruimte wel belangrijk om niet te veel los te gaan met posters, want deze kunnen behoorlijk op je afkomen. Kijk van tevoren kritisch naar de afmetingen van de lege muren en hoeveel je hiervan wilt decoreren. Een goed voorbeeld is de foto hieronder, waarin de verhouding in balans is.

eetkamer-met-fotolijstenBron: Zowonenwij via HomeDeco Binnenkijken

Glasschilderij 80x120cm
Maison de France

 

5. Verkeerde verfkleur

Soms kies je in je enthousiasme iets te snel een verfkleur uit. Dit kun je beter niet doen, want deze kan je interieur 'breken' in plaats van maken. Ga aan de slag met stalen en eventueel kleurentesters en kijk hoe deze kleuren veranderen wanneer er veel licht op schijnt en wanneer het juist donkerder is. Wil je het meest ruimtelijke effect? Ga dan voor een lichte verfkleur.

6. Verkeerde indeling

De meeste mensen denken dat je een ruimte groter laat lijken door alle meubels tegen de muur aan te schuiven. Hiermee bereik je echter het tegenovergestelde effect, want dit zal de ruimte juist kleiner laten lijken. Doe dit dus niet. In plaats daarvan kun je het beste je meubelstukken een paar centimeter van de muur af zetten. Dit zorgt voor luchtigheid.

woonkamerBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

 

Zie ook:
- De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte
- Dit zijn Deze 4 stylingfoutjes laten je hal onbewust goedkoper ogen
- 5 veelgemaakte fouten bij het organiseren van de badkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...