Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte

De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte

Heb jij een kleine tuin, balkon of dakterras? Als je deze buitenruimte goed inricht, kan je net zo lekker genieten als degene met een grotere tuin. Je moet alleen weten wat je wel (en dus niet) moet doen! Als je rekening houdt met een paar simpele tips, maak je van jouw buitenruimte optimaal benut. Daarom deel ik graag de 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte en hoe je het wél moet doen!

tuin balkon klein
Bron: maaike_jans

1. De functie niet van tevoren bepalen

Omdat je tuin of balkon niet heel groot is, is het belangrijk om alle ruimte die je wel hebt efficiënt in te richten. Daarom moet je van tevoren goed bedenken waarvoor je de ruimte wil gebruiken. Zit je liever buiten om te eten? Richt dan de ruimte in als klein eethoekje. Wil je buiten zitten om even tot rust te komen? Dan zijn tuinstoelen waarop je kan relaxen al genoeg.

tuin balkon klein
Bron: Huiswaarts

2. Niet gebruik maken van (multi)functionele items

Het kan soms lastig zijn om tuinmeubelen te vinden die passen bij de ruimte die je hebt. Kies daarom voor makkelijke (multi)functionele items die je makkelijk kan verplaatsen, inklappen of opstapelen. Kies voor kleinere tuinmeubelen, dan oogt je balkon of tuin groter.

tuin balkon klein
Bron: simonealberts

3. De hoogte vergeten

Vergeet niet dat je de hoogte in kan werken! Kies in een kleine tuin bijvoorbeeld voor hangende plantjes of wandrekken. Als je bloempotten op de grond neerzet, wordt de ruimte snel onnodig gevuld. Op deze manier creëer je ruimte én sfeer!

tuin balkon klein
Bron: Huisje126

4. Geen goede opberging

Zorg ervoor dat tuingereedschap goed is opgeborgen. Als je tuin of balkon volstaat met lege bloempotten of andere troepjes dan lijkt je buitenruimte nog kleiner dan het al is. Een tuinkast doet wonderen!

tuin balkon klein
Bron: riannew16

5. Verlichting vergeten

Deze hebben we al vaker genoemd: vergeet de buitenverlichting niet! Naast leuke tuinaccessoires is verlichting enorm belangrijk voor de sfeer in je buitenruimte. Een paar wandlampjes of een lichtsnoer neemt daarnaast ook geen ruimte in 😉!

Zie ook:
- Deze dingen kun je beter niet doen bij het inrichten van de woonkamer
- Inspiratie: tuinen in industriële stijl
- 5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...