Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte

De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte

Heb jij een kleine tuin, balkon of dakterras? Als je deze buitenruimte goed inricht, kan je net zo lekker genieten als degene met een grotere tuin. Je moet alleen weten wat je wel (en dus niet) moet doen! Als je rekening houdt met een paar simpele tips, maak je van jouw buitenruimte optimaal benut. Daarom deel ik graag de 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte en hoe je het wél moet doen!

tuin balkon klein
Bron: maaike_jans

1. De functie niet van tevoren bepalen

Omdat je tuin of balkon niet heel groot is, is het belangrijk om alle ruimte die je wel hebt efficiënt in te richten. Daarom moet je van tevoren goed bedenken waarvoor je de ruimte wil gebruiken. Zit je liever buiten om te eten? Richt dan de ruimte in als klein eethoekje. Wil je buiten zitten om even tot rust te komen? Dan zijn tuinstoelen waarop je kan relaxen al genoeg.

tuin balkon klein
Bron: Huiswaarts

2. Niet gebruik maken van (multi)functionele items

Het kan soms lastig zijn om tuinmeubelen te vinden die passen bij de ruimte die je hebt. Kies daarom voor makkelijke (multi)functionele items die je makkelijk kan verplaatsen, inklappen of opstapelen. Kies voor kleinere tuinmeubelen, dan oogt je balkon of tuin groter.

tuin balkon klein
Bron: simonealberts

3. De hoogte vergeten

Vergeet niet dat je de hoogte in kan werken! Kies in een kleine tuin bijvoorbeeld voor hangende plantjes of wandrekken. Als je bloempotten op de grond neerzet, wordt de ruimte snel onnodig gevuld. Op deze manier creëer je ruimte én sfeer!

tuin balkon klein
Bron: Huisje126

4. Geen goede opberging

Zorg ervoor dat tuingereedschap goed is opgeborgen. Als je tuin of balkon volstaat met lege bloempotten of andere troepjes dan lijkt je buitenruimte nog kleiner dan het al is. Een tuinkast doet wonderen!

tuin balkon klein
Bron: riannew16

5. Verlichting vergeten

Deze hebben we al vaker genoemd: vergeet de buitenverlichting niet! Naast leuke tuinaccessoires is verlichting enorm belangrijk voor de sfeer in je buitenruimte. Een paar wandlampjes of een lichtsnoer neemt daarnaast ook geen ruimte in 😉!

Zie ook:
- Deze dingen kun je beter niet doen bij het inrichten van de woonkamer
- Inspiratie: tuinen in industriële stijl
- 5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer

 
 
Tuin

24x mooie lantaarns & windlichten voor in je tuin (of balkon)

geschreven door Mara
24x mooie lantaarns & windlichten voor in je tuin (of balkon)

Met de hoge temperaturen van de laatste tijd is het heerlijk om tot 's avonds laat nog buiten in de tuin of op het balkon te zetten. Maak daarom je tuin of balkon nog gezelliger door mooie sfeerverlichting te gebruiken. Dat kan een lichtsnoer zijn, maar wij zijn ook groot fan van lantaarns en win...

meer...