Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Deze dingen kun je beter niet doen bij het inrichten van de woonkamer

Deze dingen kun je beter niet doen bij het inrichten van de woonkamer

Heb jij net een nieuw huis gekocht of ga je de woonkamer opnieuw inrichten? Dan zijn er natuurlijk een hoop dingen om rekening mee te houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je er thuis voelt. Toch zijn er een aantal dingetjes die je beter niet kunt doen tijdens het inrichten van de woonkamer. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Niet denken aan het gebruik
Bedenk vóór je een item aanschaf aan het gebruik ervan. Iets kan mooi zijn in een showroom of magazine, maar misschien niet handig bij jou thuis. Bijvoorbeeld een katoenen lichte bank. Deze kan dan misschien wel prachtig staan, maar met huisdieren is dit geen goede keuze. De bank zal binnen no-time vies zijn en lastig te reinigen. Een glazen salontafel staat ook super mooi, maar met kinderen zul je er altijd vette handjes op zien. Baseer daarom zoveel mogelijk keuzes op gebruiksgemak.

fouten interieur Bron: Binnenkijken bij denice82

Eerst de verf uitkiezen, dan de meubels
Dit hebben we al eerder aangegeven maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Kies altijd éérst je meubels uit en daarna pas de verf. Je kunt wel al een bepaalde tint in je hoofd hebben, maar wacht nog even met kopen. Verf is er namelijk in honderden tinten. Bij een meubelstuk kun je vaak maar uit een paar kleurtjes kiezen. Zonde als je nieuwe bank vloekt met je pas-geverfde wand. Wij raden ook altijd aan om verschillende kleurtesters te bestellen, zo zie je direct welke tint het mooiste bij de meubels staat. Een kleur ziet er namelijk op iedere wand weer anders uit.

fouten interieur Bron: Binnenkijken bij iloveinterior

Inrichten alsof de woonkamer zó uit een magazine komt
De woonmagazines staan natuurlijk vol met de mooiste interieurs. Toch is dit niet altijd realiteit. In een huis moet namelijk geleefd kunnen worden. Richt je huis hier ook op in en voeg persoonlijkheid toe. Als je een interieur 1 op 1 overneemt van een foto, kan het heel kil overkomen. Mix en match daarom verschillende stijlen, durf kleur te gebruiken en richt het geheel in zodat jij je er prettig in voelt. Denk na over opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld speelgoed en kies een mooi plekje voor wat familiefoto's en souvenirs.
Het is natuurlijk nooit verkeerd om een bepaalde stijl als rode draad te gebruiken maar geef er altijd je eigen draai aan.

fouten interieur Bron: Mi casa revista

Een te klein vloerkleed shoppen
Een vloerkleed mag gezien worden! Het geeft een hoop sfeer en warmte aan de woonkamer én het is ook nog eens lekker zacht voor de voeten. Om het totaalplaatje er goed uit te laten zien is het heel belangrijk dat je niet een te klein vloerkleed koopt. Hartstikke zonde als 'ie net te klein is. Meet de kamer waar het vloerkleed komt goed op. Een handig tip is om met kranten de maat van een vloerkleed na te bootsen in de ruimte. Zo zie je meteen of deze maat mooi in de ruimte past, of dat 'ie groter/kleiner moet. Zorg dat je meubels een stuk op het vloerkleed komen te staan. Zo lijkt de woonkamer ruimer.

vloerkleed kopen Bron: Stillstars voor HK Living

Zie ook:

- 5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer
- Deze 4 stylingfoutjes laten je slaapkamer onbewust goedkoper ogen
- Dit zijn 3 veelgemaakte fouten bij een kleine eethoek

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...