Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Dit zijn 3 veelgemaakte fouten bij een kleine eethoek

geschreven door Julia
Dit zijn 3 veelgemaakte fouten bij een kleine eethoek

De eethoek is een plek waar je elke dag bent. Je kunt er natuurlijk eten, maar ook een boek lezen aan tafel of werken. Hoe dan ook is het belangrijk dat deze plek op de juiste manier wordt ingericht en dit gaat niet altijd goed. Vooral bij een kleine eethoek ga je sneller de fout in en dit kan je eethoek net wat minder prettig maken. Hieronder bespreek ik drie veelgemaakte fouten en laat ik inspiratiefoto's zien waarbij de fouten niet zijn gemaakt.

1. Meubilair kopen dat niet in verhouding is
Meubilair met de juiste grootte kan een kleine eetkamer ruimtelijker laten lijken. Een grote eettafel is hartstikke mooi, maar wanneer je weinig ruimte hebt, zal het de ruimte nog kleiner laten lijken. Een vuistregel die je kunt gebruiken is om ten minste 90 centimeter om de tafel vrij te houden. Zo heb je ruimte over voor de stoelen en om de stoelen naar achter te kunnen schuiven. Te grote meubels zijn dus niet handig, maar te kleine meubels zijn ook niet de beste keuze. Een klein bistrotafeltje kan een ruimte juist kleiner laten lijken.

eetkamer minimalistisch Bron: stylemepretty

2. Een te grote of te kleine lamp kopen
Een kleine eethoek betekent niet dat je een kleine lamp moet kopen. Een grotere lamp kan juist zorgen voor een gebalanceerde uitstraling. Als je bang bent dat de lamp teveel ruimte gaat innemen, kun je ook gaan voor een langwerpige lamp. Daarnaast is de juiste hoeveelheid licht erg belangrijk. Je kunt als vuistregel nemen dat de lamp 1/3e tot 1/4e deel van de tafel verlicht. Hiermee krijgt je een gezellige sfeer. Tip: ga voor een lamp die past bij de vorm van de tafel. Bijvoorbeeld een ronde lamp bij een ronde tafel.

eetkamer scandinavisch Bron: blogg.skonahem

3. De lamp op de verkeerde hoogte hangen
De lamp boven de tafel wordt vaak te hoog of te laag opgehangen. De eethoek is een gezellige ruimte en je wilt niet dat de lamp te hoog hangt, maar te laag is ook zeker niet gewenst, want dan kun je elkaar niet eens aankijken. Wanneer je de lamp ophangt voelt het al snel aan alsof hij te laag hangt, maar dit is vaak een kwestie van wennen. Een goede hoogte is 60 tot 70 centimeter tussen het tafelblad en de lamp.

eetkamer natuurlijke tinten Bron: jeannettevanluyck

Zie ook:
-10x zomerse decoratie ideeën voor de eettafel
-Zo creëer je een eethoek met een klein budget
-Groene eetkamerstoelen: drie manieren om ze te combineren

 
 
Tuin

Shoppen: 16x de mooiste buitenvloerkleden

geschreven door Julia
Shoppen: 16x de mooiste buitenvloerkleden

Met dit heerlijke weer is er niets fijners dan lekker relaxen in de tuin of op het balkon. Een fijne loungeset zorgt ervoor dat je extra kunt genieten, maar vergeet ook zeker de accessoires niet. Een buitenvloerkleed is bijvoorbeeld een item dat je zithoek extra gezellig maakt. Ook handig: je kun...

meer...