Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer

geschreven door Demi
5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer

Heb jij een kleine slaapkamer in huis? Als je deze op de juiste manier inricht, hoeft die slaapkamer helemaal niet zo klein te lijken! Het geheim is om de ruimte die je wél hebt, zo nuttig mogelijk in te delen. Soms kan het gebeuren dat je leuke stylingideeën hebt, maar dat je slaapkamer nou eenmaal niet de juiste grootte heeft. Soms moet je die leuke fauteuil of dat bureau toch niet in de slaapkamer neerzetten.

Zo zijn er nog 5 dingen die je beter niet kan doen in een kleine slaapkamer, lees snel mee!

1. Donkere muren

Wat je allereerst beter in een grotere slaapkamer kan doen, is de muren een donkere kleur verven. Kleinere ruimtes lijken ruimer als het daglicht niet geabsorbeerd wordt door de muren, hierdoor komen de muren als het ware op je af. Wat je dus wel moet doen, is de muren licht houden en een spiegel aanschaffen. Zo oogt je slaapkamer groter en creëer je meer daglicht!

slaapkamer klein spiegel
Bron: Siefshome

2. Opbergruimte niet genoeg benutten

Om zoveel mogelijk op te bergen in een kleine slaapkamer, moet je creatief denken. Welke plekken nemen ruimte in? Waar zou ik nog wat kwijt kunnen? Één simpele oplossing is de ruimte onder je bed. Er zijn genoeg mooie bedden waarbij je onderkant kan gebruiken als lades, handig!

slaapkamer klein opbergruimte
Bron: interieur_huisjekant

3. Te grote kledingkast

Veel mensen denken dat als je al je kleding uit het zicht houdt, dat de kamer dan juist ruimer lijkt. Het tegendeel is waar. Je kan beter kiezen tussen een combinatie van een ladekast en een kledingrek. Een kledingrek oogt luchtiger en neemt minder ruimte in dan een grote massieve kledingkast.

slaapkamer klein kledingrek
Bron: wonenbydjo

4. Te veel decoreren of onnodige spullen

Zoals ik eerder al zei, heb je soms een idee van de slaapkamer in je hoofd waar de slaapkamer zich helaas niet voor leent. Ga voor jezelf eens na of die kaptafel, dat bureau of dat mooie fauteuil écht nodig is, of dat het alleen maar mooier was in je hoofd dan dat het werkelijk is! Kijk daarbij ook uit naar de decoratie en je accessoires. Geef je slaapkamer sfeer met kussens, plaids en sfeerlicht, daarmee bereik je al een hoop!

slaapkamer klein sfeer
Bron: Anouk109

5. Maar één lichtbron hebben

Deze fout maken veel mensen (ook diegene met een grotere slaapkamer). Je kan door het gebruik van verschillende lichtbronnen aandacht leggen op de ruime plekken van de slaapkamer in plaats van alleen maar aan het plafond. Op deze manier oogt je slaapkamer niet alleen iets groter, je creëert ook nog eens sfeer!

slaapkamer klein licht
Bron: Zwart_wit_wonen

Zie ook:

- Met deze 8 tips maak je je interieur Instagramwaardig
- Deze 4 stylingfoutjes laten je slaapkamer onbewust goedkoper ogen
- Dit zijn 3 veelgemaakte fouten bij een kleine eethoek

 
 
Woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Knap in het grijs Met grijs kan je nooit de mist in gaan, is wat de creatievelingen achter dit interieur dachten. Toch is zo'n all grey interieur niet zo makkelijk te rocken als zij hebben doen lijken. Kies je namelijk te veel dezelfde grijze tint, of vergeet je te wisselen va...

meer...