Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

5 veelgemaakte fouten bij het organiseren van de badkamer

geschreven door Julia
5 veelgemaakte fouten bij het organiseren van de badkamer

Een badkamer organiseren is vaak een hele klus, vooral als je er één hebt van klein formaat. Al die flesjes, tubes, handdoeken etc. moeten hun eigen plekje krijgen. Deed jij vanochtend je badkamerkastje open en stuitte je op een complete chaos? Tijd om je badkamer opnieuw te organiseren! Lees voordat je begint nog even de onderstaande vijf fouten, zodat je die in ieder geval niet maakt.

Mozaiek L'Antic Air 31x32,4 cm hexagon white 1 ST
Prijs onbekend
UASHMAMA® Etui Slim Metallic
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Rootsmann Locker 4 deuren | zwart
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

1. Niet categoriseren
Wat veel mensen vergeten wanneer ze hun badkamerspullen opnieuw gaan organiseren, is om alles in categorieën in te delen. Door te categoriseren krijg je een goed overzicht van alles dat je hebt en dit zorgt er ook voor dat je spullen niet snel meer op de verkeerde plek zullen belanden. Deel je kastjes of lades op en zet in elk deel producten van een bepaalde categorie. Ga bijvoorbeeld voor brede categorieën als: gezicht, haar, mond en lichaam. Daarna kun je die ook weer categoriseren in allerlei soorten make-up, soorten haarverzorging etc.

2. Dagelijkse producten niet binnen handbereik houden
Iedereen heeft wel een bepaalde routine in de badkamer waar sommige producten steeds weer nodig zijn. Hoe fijn is het als deze items allemaal bij elkaar in de buurt staan op een plek binnen handbereik? Hoe je dit doet? Zet ze bijvoorbeeld op de wastafel op een dienblad of in een kleine opbergmand.

opgeruimde badkamer Bron: elisabeth-heier

UASHMAMA® Opbergmand Panino Small
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Meraki "Handcrème Cotton Haze" 50ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Meraki "Bodylotion Linen Dew" 275ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

3. Grote reserveproducten bewaren in de badkamer
Extra handdoeken of doosjes met reserveproducten kun je het beste buiten de badkamer bewaren. Deze nemen veel ruimte in en je hebt ze toch niet elke dag nodig. Op deze manier houd je meer ruimte over in de badkamer voor de producten die je wél dagelijks gebruikt.

4. Opbergruimte niet optimaal benutten
Kijk voordat je je lades of kasten opnieuw gaat indelen naar de beschikbare ruimte. Is de ruimte diep, ondiep, hoog of laag? Pas hier je indeling op aan. Als je bijvoorbeeld opbergdozen gaat aanschaffen, zorg dan dat deze zoveel mogelijk van de ruimte benutten. Op de foto hieronder sluiten alle opbergdozen precies aan en is alle ruimte benut in de lade.

opgeruimde badkamer Bron: mobalpa

5. Geen samenhang aanbrengen
Een goede manier om alles er zo georganiseerd mogelijk uit te laten zien, is door samenhang aan te brengen. Deze samenhang kan zowel in je verzorgingsproducten als in je accessoires verwerkt worden. Denk aan opbergdozen in dezelfde kleuren of materialen en als je echt tot in detail wilt gaan, kun je alle verzorgingsproducten van hetzelfde merk of in dezelfde kleur aanschaffen.

Zie ook:
-Inspiratie: stoer metaal in de badkamer op 5 manieren
-Een zwarte trap, helemaal volgens de laatste woontrends
-Budget styling tips voor een nieuwe look in huis

 
 
Accessoires

Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

geschreven door Julia
Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

Industriële woonaccessoires zijn niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Wil je graag industriële salontafels verwerken in je interieur, maar weet je niet hoe je ze kunt laten aansluiten bij jouw woonstijl? In deze blog vertel ik je hoe je ze kunt combineren met verschillende stijlen. Ik ...

meer...