Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Met deze tips hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen

geschreven door Rosa
Met deze tips hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen

Droom jij ook van een huis vol met planten, maar ben je op z'n zachts gezegd niet zo heel goed met planten? Voor iedereen die geen groene vingers heeft, hebben wij de oplossing gevonden!

Als jij het type bent dat nog een cactus laat doodgaan, hebben wij iets voor je gevonden waarmee je tóch die urban jungle kunt creëren. En wat blijkt? Het is super easy. Nu de reisadviezen weer veelbelovend zijn en we weer naar het buitenland mogen, hoef je met deze tips niet meer zelf voor je planten te zorgen - en ze komen precies op tijd ;-).

woonkamer-plantenBron: wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken




 

Plantenbewateringssysteem: stap 1

Het enige wat je nodig hebt zijn 100% katoenen touwtjes, een grote pan, paperclips en een verhoging om de pan op te zetten. Verzamel al je groene vrienden en begin met de katoenen touwtjes op maat te knippen, zo'n 60 cm moet voldoende zijn. Als je geen draad bij de hand hebt, kun je ook een oud T-shirts verknippen in draden. Vervolgens knoop je aan ieder uiteinde van de touwtjes een paperclip. Daarna vul je een grote kom of pan met water. Vul 'm voor ongeveer driekwart. Plaats de volle pan op een krukje of een andere verhoging, zodat deze boven de planten komt te staan. Zo kan de zwaartekracht zijn werk doen.

keuken-met-plantBron: unsplash




 

Stap 2

Plaats de kamerplanten rondom de pan en plaats de touwtjes met de paperclip-kant in het water. Dit doe je zodat de touwtjes er niet uitvallen. Vervolgens stop je de andere zijde van het touwtje in de potgrond van de plant tot ongeveer 5 cm diepte. Druk de aarde weer stevig aan zodat het touwtje goed blijft zitten.

Let op: zorg ervoor dat er geen knakjes in het touwtje zitten, maar dat deze in een vloeiende lijn naar beneden loopt van de pan met water tot de plant. Als er knakjes in zitten, zal het water hier namelijk gaan druppelen en komt er niets in je plant terecht. Na ongeveer een uur zal jouw diy-plantenbewateringssysteem z'n werk doen.

planten-water-gevenBron: scissors and sage




 

Waterdruppelaar

Liever toch een andere manier? Dan is de 'waterdruppelaar' misschien wél iets voor jou. Deze waterdruppelaar is geschikt voor al jouw kamerplanten. Je kunt de waterdruppelaar op alle soorten kunststof flessen plaatsen. Je kunt de snelheid van de druppels ook heel gemakkelijk regelen en aanpassen op het formaat van de plant - grotere planten hebben natuurlijk vaak meer water nodig dan kleine kamerplanten. Hierdoor kun je met een gerust hart op jouw welverdiende vakantie!

planten-huisBron: theplace via HomeDeco Binnenkijken




 

Stekken in water

Inmiddels een bekend fenomeen: planten stekken in water. Dit is super makkelijk en het is nog stijlvol ook! Dit proces duurt over het algemeen wel eventjes, waardoor je er goed mee kunt starten als je op vakantie gaat. Om te zorgen dat jouw stekje genoeg wortels kweekt, is vers water met - nieuwe - voedingsstoffen belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat het stekje genoeg ruimte heeft om wortels te kunnen kweken. Plaats jouw stekje altijd op een warme en tochtvrije plek waar voldoende indirect zonlicht is.

Tip: het is wel zo verstandig om het water elke week te verversen. Dus als je langer weg bent, kun je misschien je buurman of buurvrouw lief aankijken ;-).

stekken-in-waterBron: huizejolie via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...