Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Tuinstijl: Bohemian vibes

geschreven door Lynn
Tuinstijl: Bohemian vibes

Waarom zou je een dure vakantie boeken als je ook heerlijk in je eigen tuin kunt genieten? De bohemian tuin heeft een uitgesproken stijl waarbij natuurlijke materialen als rotan en bamboe centraal staan. Veel accessoires in toffe kleuren en patronen zijn een must. In deze tuinstijl hoeft niet alles ‘binnen de lijntjes’ te zijn. Laat je inspireren door deze kleurrijke tuintrend en creëer je eigen boho sfeertje!

Comfortabele hoekjes

Een hippe loungeset kan op een zomerse dag natuurlijk niet ontbreken. Creëer een fijne basis met verschillende tuinmeubelen die veel comfort bieden. Een loungebank, ronde tuintafel en een fijne hangmat waar je het echte vakantiegevoel kan oproepen. Op zo’n heerlijke dag kun je samen met je geliefden proosten op het leven!

ibiza-stijl-tuin-witBron: Huberdine via HomeDeco Binnenkijken




 

Boho tuindecoratie

Wat deze tuinstijl zo leuk maakt is dat je helemaal los kunt gaan met decoratie en tuinaccessoires. Kies voor sierkussens met vrolijke prints, rieten manden en pastelkleurige plantenpotten. Leg een mooi buitenkleed neer op je balkon of het terras. Hang de wanden vol met de leukste spiegeltjes, posters en wanddecoratie. Jij bent klaar voor de zomer!

bohomian-gardenBron: Elle Interieur




 

Ronde vormen

Maak gebruik van natuurlijke materialen in je meubels: zoals rotan, bamboe en onbewerkt hout. Deze materialen geven dat warme sfeertje aan jouw tuin. Ronde vormen en afwerkingen geven een retro tintje aan het geheel. dit zorgt weer voor een heerlijk Ibiza sfeertje in jouw tuin.

bohemian-tuin-stijlBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleurrijke planten en bloemen

Een belangrijk kenmerk van een bohemian tuinstijl zijn kleurrijke planten en bloemen. Kies voor een mix van verschillende bloeitijden en kleuren om het hele seizoen door een levendige tuin te hebben. Denk aan felgekleurde bloemen zoals zonnebloemen, dahlia's, lupines en lavendel. Creëer ook hoogteverschillen door te spelen met klimplanten en hangende manden vol met bloeiende planten.

diverse-bloemen-tuinBron: Cluyten via HomeDeco Binnenkijken




 

Creëer schaduwrijke plekken

Schaduwrijke plekken zijn essentieel in een bohemian tuin, vooral tijdens warme zomerdagen. Plaats een pergola begroeid met klimplanten zoals druivenranken of kamperfoelie om een natuurlijke en schaduwrijke plek te creëren. Voeg ook een paar grote parasols of een kleurrijk schaduwdoek toe om schaduw te bieden boven zit- en eetgedeeltes.

boom-schaduw-loungesetBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Rustgevende waterpartij

Een vijver of fontein kan een vleugje sereniteit toevoegen aan je bohemian tuin. Het geluid van stromend water zorgt voor een rustgevende sfeer en trekt tevens vogels en vlinders aan. Voeg wat waterplanten toe om het natuurlijke aspect te versterken.

bohemian-tuinBron: Cagin Kargi

Zie ook:
- De populairste tuinstijlen van dit moment
- Hoe de standplaats jouw (tuin)planten beïnvloedt
- Zo vergaat het onkruid in de tuin wél

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...