Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zo vergaat het onkruid in de tuin wél

geschreven door Lynn
Zo vergaat het onkruid in de tuin wél

We kennen allemaal wel het gezegde; ‘onkruid vergaat niet’. Maar ondanks dat sommige ongewenste plantjes best mooi zijn, hebben we ze liever niet in onze tuin. Er zijn verschillende manieren om van onkruid af te komen. Vind je onkruid zoals de bloeiende dovennetel of de hondsdraf mooi? Laat deze dan lekker staan. In deze blog geef ik jullie de beste tips om vlug van onkruid in de tuin af te komen.

Met de hand

De meest voor de hand liggende optie is om onkruid zelf te verwijderen. Dit kan een tijdrovend klusje zijn, maar ook heerlijk ontspannend werk op een zonnige dag. Leg een kussen onder je knieën en pak een paar handige gereedschappen. Even doorzetten en je tuin ziet er weer stralend uit!

achtertuin-zon-tuinsetBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

Onkruidsteker Ks-2K
Wolf Garten



 

Bedek de bodem

Om onkruid te vermijden is het belangrijk dat je het geen kans geeft om te groeien. Bedek daarom de bodem met dichtgroeiende plantjes. Deze zorgen ervoor dat het onkruid geen schijn van kans maakt. Op zonnige plekken kun je kiezen voor siergrassen of geranium soorten. En in de schaduw is er plek voor klimop planten. Heb je een nieuwe tuin en is de bodem nog niet bedekt? Kies dan voor een (tijdelijke) ondergrond van boomschors of houtsnippers.

houtsnippers-achtertuinBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Van de buren

De hele dag heb je geploeterd om je tuin onkruid vrij te maken. Helaas doen de buren dit niet en groeit hun onkruid jouw tuin in. Gelukkig is daar een oplossing voor. Je kunt letterlijk een muur plaatsen tussen hun onkruid en jouw mooie tuin. Sla een kunststof border zo’n 30cm diep de grond in, probleem opgelost!

dromerige-achtertuin-in-bloeiBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Budget shopping: hippe tuinstoelen onder de €90
- Tover je tuin om met deze budget decoraties
- Dit zijn dé tuintrends van 2023

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...