Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

7 populaire interieurstijlen uitgelegd

7 populaire interieurstijlen uitgelegd

Soms hoor je een interieurstijl voorbijkomen, of zie je een te gek interieur maar weet je niet goed hoe deze stijl wordt beschreven. Daarom hebben wij deze lijst samengesteld met de populairste interieurstijlen van het moment. Zo kun jij rustig oriënteren als je in het nieuwe jaar aan de gang wilt met nieuwe stijlen. Uiteraard zijn er buiten deze 7 populaire stijlen, nog veel meer interieurstijlen. Kijk vooral naar wat jij mooi vindt en bij jouw past!

1. Industrieel

Bij het industriële interieur ligt de focus op metaal, robuuste houten elementen en vaak een bakstenen muur. Bij een industrieel interieur moet je vaak denken aan oude fabriekspanden. Het stoere, robuuste gevoel komt sterk naar voren in deze stijl. Opmerkelijk aan deze interieurstijl, is dat hij in twee varianten voorkomt: de donkere, ruige vintage variant en de lichtere, strakkere maar toch robuuste variant. Afhankelijk van je smaak, style je deze look dus geheel naar wens.

industrieel-moderne-keukenBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Scandinavisch

Dit blijft absoluut een van de populairste interieurstijlen. Ik schreef hier al eerder de 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben. Het Scandinavische design heeft zichzelf jaren geleden al op de kaart weten te zetten, maar is op de dag van vandaag nog steeds razend populair. Deze stijl kenmerkt zich met zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De meeste Scandinavische interieurs hebben een kleurenpalet bestaand uit wit, grijs, zwart en hout.

scandinavische-woonkamerBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Minimalistisch

Middenin de 20e eeuw hebben verschillende iconische ontwerpers een verschil gemaakt in huis en interieur. Denk aan Arne Jacobsen, Richard Neutra en natuurlijk Charles en Ray Eames. Denk aan zuivere lijnen, minimalistische silhouetten en natuurlijke vormen. Maar ook hebben deze iconen nieuwe, creatieve manieren gevonden om (nieuwe) materialen toe te voegen aan het interieur. Denk hierbij aan gegoten plastic, aluminium en plywood. Het fantastische aan de meubels van deze ontwerpers, is dat deze in bijna alle interieurstijlen mooi staan.

minimalistische-eetkamerBron: Nancypolman via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Bohemien

De bohemien woonstijl draait voornamelijk om een creatieve toepassing van rijke patronen, kleuren en vormen. De bohemien staat voor zorgeloze, avontuurlijke personen. Dit interieur zie je dan ook vooral vaak terug bij de avant-garde, oftewel de jonge kunstenaars. Het interieur lijkt vooral geïnspireerd te zijn op Marokko en Zuid-Europese landen. Het kleurenpalet van een bohemien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accenten. Er wordt veel gebruik gemaakt van textiel, hout en dierenvachtjes in deze stijl.

bohemien-eetkamerBron: Nieksservies via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Landelijk

Waar je deze stijl voorheen veel zag in de oude boerderijen, wordt deze nu toegepast in allerlei soorten huizen. De basiskleuren van dit interieur zijn wit, beige en natuurlijke tinten. De materialen die voornamelijk gebruikt worden zijn hout en grof geweven linnen. Riviera Maison is een merk dat typische producten voor in een landelijk interieur ontwerpt.

landelijk-huisBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

6. Urban modern

Deze stedelijke interieurstijl stamt af van de stoere lofts in de grote steden. Zij pikken de signalen op uit de drukke omgeving en geven hier op geheel eigen wijze een twist aan. Urban modern is een mix van verschillende, bijna tegengestelde interieurstijlen. Zo zie je hier veel minimalistische elementen, geometrische prints, vintage invloeden maar ook extravagante producten komen hierin voor.

urban-modern-keukenBron: Pauwliving via HomeDeco Binnenkijken




 

7. Eclectisch

Eclectisch betekend letterlijk: ‘het beste uitkiezend’. Dit houdt in dat verschillende elementen en stijlen samen worden gevoegd om een nieuwe creatie te maken. Je zet dus echt je eigen unieke stijl neer. Dit kan best spannend zijn dus je moet wel iemand zijn die durft. Het leuke aan deze woonstijl is dat echt alles mag. Er zijn geen regels en we werken in dit interieur niet met trends. Het gaat erom dat jouw huis authenticiteit en persoonlijkheid uitstraalt. We werken niet alleen met woonstijlen van nu, maar ook met stijlen van jaren geleden. Lees meer over de eclectische woonstijl!

woonkamer-eclectisch-groenBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Dit zijn de woontrends van 2023
- Ontdek de fluffy woonstijl
- Zo voeg je twee interieurstijlen samen

Tuin

Creëer een bloeiend buitenverblijf

geschreven door Gabrielle
Creëer een bloeiend buitenverblijf

Je terras of balkon kan net zo kleurrijk en levendig zijn als je tuin. Het plaatsen van bloeiende potplanten zorgt voor een prachtige zomerse sfeer en maakt van je buitenruimte een gezellig en uitnodigend verblijf. Hier zijn enkele tips om je terras of balkon op te fleuren me...

meer...