Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Vliesbehang

2 producten gevonden
Categorie: Vliesbehang

Categorie


Merk: Alles

Merken

Prijs: Alles

Prijs


Trefwoord: Alles

Trefwoord


 
 
Misschien ben je ook geinteresseerd in één van de volgende producten:

Sfeervol behang

Vroeger had behang nog wel eens een stoffig imago maar tegenwoordig is het juist hartstikke hip! Het soort behang dat je uitkiest voor een bepaalde kamer, bepaalt voor een groot deel de sfeer. Of je nu kiest voor een bloemetjesbehang of voor een behang met steigerhoutprint, de ruimte ziet er direct anders uit. Met een ander soort behang kun je dus de kamer een compleet andere look geven. Bij HomeDeco kun je heel gemakkelijk online behang kopen zonder dat je daar zelf veel moeite voor hoeft te doen. 

Behang voor iedere kamer

Doordat er oneindig veel soorten behang zijn, is er voor iedere kamer in het huis wel iets te vinden. Wist je dat je vliesbehang zelfs in de badkamer kunt gebruiken? Je moet er dan alleen voor zorgen dat je de plaatsen die extreem nat worden vermijdt, zoals de wanden van de douche bijvoorbeeld. Je kunt alle kanten op met een grappig behangetje in de ruimte. Of je nu voor een tropische print gaat, een stoere of juist een minimalistische. 

Stappenplan behangen

STAP 1: HET OUDE BEHANG VERWIJDEREN
We beginnen met het vervelendste klusje, namelijk het behang verwijderen. Het is heel belangrijk dat dit goed gebeurt want behanglijm hecht niet op een oude behanglaag. Het is belangrijk dat het behang goed nat is om het zo snel mogelijk te verwijderen.
Vul een emmer met warm water en een scheutje afwasmiddel. Gebruik een verfroller met zachte vacht en maak deze goed nat in het sopje. Rol van onder naar boven over het behang heen. Als het nat genoeg is, laat de onderkant vanzelf los en kun je zo een hele baan eraf trekken. Maak de plekjes die niet makkelijk te verwijderen zijn nog eens extra nat of gebruik een plamuurmes om de overgebleven stukjes te verwijderen.
Je kunt behang natuurlijk ook verwijderen met een stoomreiniger. Zorg ook hier weer dat het behang vochtig genoeg is om de banen er vanaf te trekken.

STAP 2: DE MUUR VOORBEHANDELEN
Om tot het mooiste resultaat te komen, is het belangrijk om de muur eerst voor te behandelen. Dit houdt in dat je gaten en scheuren opvult, de ondergrond vet- en stofvrij maakt en eventueel de wand moet voorlijmen. Dit is belangrijk bij een nieuwe wand óf een poreuze wand. Dit doe je door de wand in te smeren met verdunde behanglijm en dit minimaal 24 uur te laten drogen.

STAP 3: MAAK BANEN
Meet de hoogte van de muur en tel hier zes centimeter bij op. Deze afmeting gebruik je bij het knippen van de banen. Bij een schuin plafond of een ongelijke vloer tel je er iets meer dan zes centimeter bij op. Je houdt extra ruimte over, omdat behang kan krimpen zodra je het op wilt plakken. Als je behang met een patroon hebt, kun je de baan het beste nummeren voor een mooi resultaat.

STAP 4: BEHANG PLAKKEN
Voordat je gaat beginnen met het plakken van het behang, is het belangrijk om het etiket van je behang zorgvuldig te lezen. Hier staan alle bijzonderheden op waarmee je rekening moet houden. Het is per behangsoort verschillend hoe je deze op moet plakken. Bij vliesbehang gebruik je bijvoorbeeld geen behangtafel, maar smeer je de lijm direct op de muur. Smeer hierbij de lijm altijd iets breder dan de behangstrook die je gaat plakken. Ga baan voor baan te werk om indroging te voorkomen. Bij vinyl behang met een papieren achterkant of papierbehang, zul je de lijm op het behangpapier moeten smeren. Na het insmeren van het behang, vouw je het naar binnen en maak je er vervolgens een rolletje van. Dit doe je om openstaande naden te vermijden. Omdat de lijm aan de naden sneller opdroogt dan de lijm op de rest van het behang. Als je 100% papierbehang hebt, hoef je 'm niet op te rollen maar is naar binnen vouwen voldoende. Op het etiket staat altijd vermeld hoe lang de lijm moet drogen voordat je de banen op mag plakken. Het is heel belangrijk om de hoeken en randen goed in te smeren met lijm, zodat deze na verloop van tijd niet van de muur af krullen.

Wrijf na iedere baan het behang tegen de muur vanuit het midden naar de zijkanten. Doe dit met een schone doek of borstel.

STAP 5: STOPCONTACTEN
Schakel als eerste de stroom uit en verwijder de deksels van stopcontacten en lichtschakelaars. Je kunt nu gewoon over de stopcontacten en lichtschakelaars heen behangen. Als het behang is opgedroogd, zoek je voorzichtig het midden van de schakelaar. Maak hier een gat en snijd vanuit hier voorzichtig al het behang over de schakelaar weg. Plaats vervolgens het kastje terug en sluit de stroom pas aan als het behang goed droog is.

STAP 6: AFWERKING
Als al het behang op de muur is geplakt, kun je eventueel luchtbellen wegwerken met behulp van een behangspatel. Met dit gereedschap kun je ook de hoeken nog extra goed aandrukken. Werk altijd van boven naar beneden voor het mooiste resultaat. Snijd overtollig behang aan de boven- en onderkant van de wand weg met een stanleymes.

Zet altijd een emmer met schoon warm water in de buurt zodra je gaat behangen. Dan kun je direct de lijmvlekken verwijderen. Zodra de lijmvlekken opdrogen kun je deze niet meer verwijderen.