Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10

Trend: abstracte figuren

geschreven door Tessa
Trend: abstracte figuren

Misschien is deze trend jou ook al wel opgevallen; de abstracte figuren. Of het nu gaat om om gezichten, lichamen, dieren of landschappen. Abstracte kunst is hot! Geschilderd op een doek, geprint op een poster, gedrukt op een kaart, shirt of sierkussen. Je kunt het je zo gek niet bedenken, de vrolijke vormen zijn overal terug te zien. Vind jij de abstracte schilderingen ook zo tof? Lees dan snel verder en leer hoe je ze in huis kunt stylen!

abstracte poster minimaal interieur Bron: Project Nord

Maat zegt niet alles, maar wel veel. Zeker wanneer het gaat om het kiezen van de maten van jou kunstwerken. Mooie posters of schilderijen kunnen de look van jouw woonkamer of slaapkamer net dat beetje extra geven. Zonde als deze dan wegvallen bij de rest van je interieur. Ga dus liever voor een groot formaat, dan voor een onopvallend kleiner exemplaar.

abstracte poster minimaal interieur Bron: Ekinakis

Houd jij je interieur graag rustig en sereen? Kies dan een kunststuk waarin de kleuren van de figuren overeenkomen met de kleuren van jouw interieur. Heb jij bijvoorbeeld een beige bank, combineer 'm dan met posters waarin meer van zulke zachte aardetinten worden gebruikt. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder voor inspiratie!

minimalistische woonkamer Bron: Coco Lapine Design

Is deze look jou iets te degelijk? Dan kun je ook gaan voor een statement-item. Kies contrasterende kleuren bij de items in de ruimte waarin je het abstracte kunstwerk wil plaatsen. Houd de omgeving er vlak omheen rustig. Zo zorg je ervoor dat de werken gelijk de aandacht trekken bij binnenkomst!

Statement kunstwerken in slaapkamer Bron: Elle Denmark

Er is één heel specifiek ding wat abstracte kunst zo leuk maakt. Het hoeft namelijk niet perfect te zijn! Sterker nog het mag juist een beetje slordig zijn. Dus of je nu een tekening van een gezicht, lichaam of landschap maakt. Het hoeft niet precies en netjes. De figuren mogen juist afwijken van de werkelijkheid. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is dan ook of je de juiste materialen gebruikt. Wil je graag je servies versieren? Gebruik dan stiften of verf die hiervoor gemaakt zijn. Lees goed de instructies op de achterkant van de verpakking om zeker te weten dat je creatie goed blijft zitten.

Zie ook:
-Om deze redenen kies jij volgende keer voor behang
-7x zo voeg je planten toe aan je balkon
-Decoreer je keuken met deze 4 budgettips

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...