Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Salontafel

8 producten gevonden
Categorie: Salontafel

Categorie


Merk: Alles
Kleur: Alles
Prijs: Alles

Prijs


Trefwoord: Alles

Trefwoord


 
 
Misschien ben je ook geinteresseerd in één van de volgende producten:

Tips om de juiste salontafel te vinden!

Voor ieder huis is er een perfecte salontafel. Salontafels kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Maar, hoe kies je nou de perfecte salontafel? Wij hebben enkele tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Hoe kies ik de juiste hoogte?

De hoogte van de salontafel is heel belangrijk voor het maken van de juiste keuze. De fijnste hoogte van een salontafel is gelijk aan de zithoogte van jouw bank of maximaal 10 centimeter lager. Op deze manier kan je jouw salontafel goed combineren met de bank en de andere meubels in huis en is de hoogte ideaal.

Ik heb nu de hoogte, maar hoe kies ik de andere afmetingen?

De hoogte is de belangrijkste afmeting om rekening mee te houden. De andere afmetingen zijn allemaal aan jou. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw salontafel de loopruimte van je zithoek volledig belemmerd en het gebruik van de andere meubels moeilijk maakt. Tip: leg een krant op de grond om te kijken of jouw salontafel goed past. De afmetingen tot de bank zijn vaak maximaal 50 centimeter. Hier hoef je alleen rekening mee te houden als de salontafel vooral in combinatie met de bank wilt gebruiken om iets op te zetten/leggen. 

Kies voor functionaliteit

Je hebt de perfecte salontafel gezien, de juiste afmetingen gevonden, maar nu moet je ook zeker weten dat de salontafel aan alle eisen van je voldoet. Waar wil je de tafel voor gebruiken? Als je de tafel ook wilt gebruiken voor bijvoorbeeld tijdschriften of boeken, dan is het handig om te kijken naar een tafel met een extra plank of lade. Op deze manier voorkom je dat jouw salontafel constant vol ligt met jouw spullen. 

Welke vorm past bij mij?

De salontafels zijn er in zo veel vormen dat het soms moeilijk is om juiste vorm te kiezen. De meeste voorkomende salontafels zijn er in het vierkant, rechthoekig of rond. Kijk bij onze Binnenkijkers of blogs voor meer inspiratie voor salontafels. Als je de perfecte salontafel hebt gevonden, is het natuurlijk ook leuk om deze zo mooi mogelijk te stylen!