Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer

De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer

Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen met een hoop dingen te maken waar zij op dat moment nog maar weinig vanaf weten. Een van de punten waar zij zich vooral druk om maken is de inrichting van de babykamer, hier kan een hoop stress van komen. Maak deze 4 fouten niet en bespaar zo een hoop zorgen (en geld!).

1. Een te zoete kamer maken

Het is natuurlijk ontzettend schattig om de babykamer compleet in zachtroze, blauwe of andere lieflijke babykleuren te maken. Helaas zal je kindje snel groeien en je zult waarschijnlijk niet ieder jaar de kamer compleet opnieuw stylen. Kies daarom neutrale kleuren als basis en ga los met accenten en accessoires. Op deze manier kan je door een kleine aanpassing de kamer een nieuwe look geven zodra de baby opgroeit.

babykamer-interieur-slaapkamerBron: Knushuisje via HomeDeco Binnenkijken

 

2. Te druk

Een veelgemaakte fout is dat toekomstige ouders helemaal losgaan met printjes en kleurtjes. Als je een leuk behangetje hebt gevonden met een print, behang dan niet direct de hele kamer hiermee. Dit oogt veel te druk voor de baby. Kies er dan bijvoorbeeld voor om één muur van dit behang te voorzien en houd de rest van de muren neutraal. Ditzelfde geldt voor alle losse accessoires en benodigdheden. Berg zoveel mogelijk op en houd het rustig met de accessoires. De babykamer moet een plek van rust voor de baby zijn.

babykamer-interieur-slaapkamerBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

 

3. Bij aankopen niet vooruit kijken

Dit is een fout waar je onnodig veel geld aan kwijt kunt zijn. Meubels en raambekleding zijn de grootste uitgaven en als je niet vooruitkijkt kan je deze soms maar een paar jaar gebruiken. Koop bijvoorbeeld een meegroeibed, of een commode die later als ladekast kan dienen en houd de gordijnen neutraal. Dit kan je op de lange termijn veel geld schelen.

babykamer-interieur-slaapkamerBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

 

4. Een verkeerde routing

Denk voordat je de meubels gaat plaatsen aan een handige routing. Ben je bijvoorbeeld rechts, maar staan alle verzorgingsproducten links van de commode? Dan is dat niet handig. Of als je de baby op de commode neerlegt en je de babykleding in de kast tegenover de commode neerlegt, dan kan dit onveilige situaties veroorzaken als je nog even een kledingstuk wilt pakken. Denk daarom goed na hoe je de meubels en accessoires in de babykamer plaatst. Je kunt zelfs verschillende situaties naspelen als je er zeker van wilt zijn dat je routing veilig is.

babykamer-interieur-indelingBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

 

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...