Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Koken & Tafelen

Haal de streetfood trend in huis

geschreven door Lynn
Haal de streetfood trend in huis

Heerlijke hapjes en drankjes, een handjevol vrienden en de zon is het enige wat je nodig hebt om gezellig bij elkaar te komen. Met streetfood haal je het gevoel van gezellige foodfestivals in huis. Kleine maar vooral creatieve hapjes die je onder het genot van een zomerse sfeer opeet. In deze blog vind je alles om thuis een mini streetfood festival te creëren!

Wat is streetfood?

Streetfood heten de vele internationale snacks die vers en meestal met regionale ingrediënten worden klaargemaakt op straat. Maar inmiddels is deze trend uitgegroeid naar restaurants en is dit zelfs in eigen keuken supermakkelijk te maken. De snacks worden net zo snel bereid als klassiek fastfood, maar de hapjes zijn veel verser en vaak erg uniek. Denk aan een sushiritto, veganistische summerrolls of een mini hamburger. Daarnaast worden veel van deze hapjes vaag vegetarisch en veganistisch bereidt.

food-festival-standBron: micheile dot com




 

Creëer de sfeer

Foodfestivals zijn vaak erg kleurrijk; bonte posters, gekleurde lampjes en een gezellig muziekje. Thuis kun je dit heel makkelijk nabootsen door te werken met kleurrijke eyecatchers. Hang een neonlamp op, leg een vrolijk vloerkleed neer en hang een paar lampjes op. Wanneer de zon ondergaat kun je nog een kampvuur maken en een paar kaarsen aansteken. Gebruik kaarsen met een citronella geur om de insecten weg te houden 😉.

foof-festival-dessert-laneBron: Praveen Gupta




 

Servies

Wat voor servies je het beste kan gebruiken hangt af van het aantal mensen. Met een kleine groep zit je aan tafel en serveer je de streetfood in kleine borden en kommen. Deze kleurrijke servies set van Cosy & Trendy is daar speciaal voor ontworpen! Maar met een grote groep zit iedereen vaak door het hele huis of tuin heen. Zet daarom een paar grote borden op een lange tafel om een lopend buffet te creëren. Vul een drankdispenser met een lekker drankje zodat iedereen zijn eigen glas kan hervullen. Gegarandeerd een gezellige zomerdag!

tapas-festival-food-serviesBron: Cosy & Trendy




 

Streetfood recepten

Veganistische summerrolls

veganistische-summerrollsBron: akd&Raw by Karolin Baitinger

Dit is een fris zomer gerecht uit de Aziatische keuken. Het enige wat je nodig hebt is rijstpapier en gesneden groente. Denk aan wortelen, rode kool, komkommer, verse kruiden, rijstnoedels en gebakken uitjes. De bonte kleuren glanzen zacht door het rijstpapier heen en met een beetje sojasaus erbij is dit een heerlijk hapje.

Mini kipburger (vega)

mini-hamburger-streetfoodBron: Niklas Rhöse

Steek de barbecue aan en bak een paar mini kipburgers gaar. Deze kun je kant en klaar kopen maar ook zelf maken. Als je vegetarisch eet is een vegetarische burger een lekkere vervanger. Laat de mini hamburger broodjes een paar minuten op 180 graden knapperig worden in de oven. Snijd het kropsla en de plakjes tomaat. Beleg de hamburger met alles wat je lekker vindt en smullen maar!

Zie ook:
- Alles voor een heerlijke BBQ-avond
- De leukste items voor een Spaanse tapasavond
- Met deze items geef jij het leukste tuinfeestje

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...