Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Inspiratie

Zo styled een minimalist

geschreven door Rosa
Zo styled een minimalist

Er gaat niets boven een net opgeknapte ruimte. Alles is weer fris, nieuw en netjes. We zijn allemaal maar al te druk bezig om dat gevoel langer vast te houden. We hebben allemaal een drukke levensstijl, proberen daarnaast het interieur schoon en netjes te houden en vinden sociaal contact erg belangrijk. Dat zijn een hoop balletjes om in de lucht te houden. Een oplossing die dit een beetje kan verzachten is om een zogenoemde minimalist te worden.

Haal de druk van de ketel door weer terug naar de basis te gaan, op het gebied van interieur dan. Een minimalistisch interieur is ontzettend verfijnd, strak en creëert vooral een oase van rust. Deze woonstijl is dan ook één van mijn favorieten. Helaas is een minimalistisch interieur niet zo simpel als dat het misschien lijkt. Als je al een tijdje rondspeelt met de gedachte om een minimalistisch interieur te realiseren maar niet weet hoe je dit precies moet aanpakken, heb ik hier een stappenplan opgezet. Precies zoals de echte minimalisten onder ons dit ook zouden aanpakken.


Bron: Homey oh my

1. Verwijder alle rommel

Kijk eens rustig om je heen in huis. Wat zie je? Vaak slingeren er overal papieren, reclameboekjes en ongeopende post rond. Daarnaast zwerven er vaak verdwaalde sleutels, schoenen of pennen rond. In de meeste huishoudens veranderd de eettafel in de loop van de dag naar een verzamelplaats voor de meest uiteenlopende objecten.
Als je een echte minimalist wilt worden, zul je als eerste al deze rommeltjes op moeten bergen. Wat kan je uit het zicht bewaren? Welke items zijn niet essentieel? Ga terug naar de basis van het interieur. Bedenk voor jezelf een handig systeem en houd je hier dan ook aan. Schaf bijvoorbeeld een schoenenkast aan voor in de hal, een sleutelhouder voor naast de voordeur en bedenk een vaste plaats voor de post.


Bron: Yellows

2. De neutrale basis

Om een echt minimalistisch interieur te creëren moet de basis neutraal zijn. Gebruik lichte, koele tinten zoals wit, grijs, en ecru. Deze kleuren zijn licht, oh zo fris en toveren de ruimte in één klap om naar een rustige oase. Doordat de basis neutraal is, oogt dit direct heel stylish. Vul deze neutrale basis aan met donkerdere tinten. Denk vooral aan zwart, antraciet of navy blauw.


Bron: My Scandinavian home

3. Volg de één-in-één-uit-regel

Het is schokkend hoeveel een mens kan verzamelen in een leven. We zijn immers echte verzamelaars. Veel personen vinden het dan ook moeilijk om spullen weg te doen. Het is niet gek dat dit één van de moeilijkste stylingtips uit dit rijtje is. Probeer iedere keer als je iets nieuws koopt voor in huis, een ander item weg te doen. Op deze manier heb je zo min mogelijk accessoires, meubelstukken en decoraties staan, waardoor je interieur rustig oogt. Dat is tenslotte wat we allemaal willen, nietwaar? Vind je het lastig om je spullen weg te gooien? Breng het dan naar de kringloopwinkel of probeer het te verkopen via marktplaats, zo maak je anderen weer blij met jouw afgedankte pareltjes.


Bron: Studio Oink

4. Gebruik verschillende texturen

Een minimalistisch interieur kan al gauw kil overkomen door het minimale kleurgebruik. Gelukkig is er een remedie die steevast werkt: gebruik verschillende texturen in hetzelfde kleurenpalet. Daar waar je je overal moet inhouden bij een minimalistisch interieur, mag je juist helemaal losgaan met texturen. Denk aan een wollen vloerkleed, een schapenvachtje, of linnen sierkussens. Door te spelen met de texturen, geef je je interieur de nodige comfort. Als je bijvoorbeeld een witte basis hebt, probeer dan met de texturen in dezelfde kleurenarea te blijven. Denk aan lichtgrijs, beige of ecru.


Bron: Jonas Berg

5. Investeer in mooie opbergers

Als je alle rommeltjes hebt verwijderd, moeten deze natuurlijk wel ergens heen. Investeer in mooie kasten om alle losse items in op te bergen. Zorg ervoor dat de opbergers wel mooi bij de rest van je interieur passen. Houd ook hier de kleuren neutraal om een minimalistisch interieur vol te houden.

En natuurlijk; keep it simple! Als je deze tips aanhoudt, style je binnen no time als een echte minimalist.

 
 
Inspiratie

Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

geschreven door Iris
Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Nu we weer vaker de (tuin)deuren open hebben, zitten er binnen no time veel vliegen binnen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Een vliegengordijn is een optie, maar er zijn nog meer tips en tricks! Omdat het een probleem is waar iedereen mee kampt in huis, ben ik op zoek gegaan naar d...

meer...