Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

10 redenen waarom je meer planten nodig hebt

10 redenen waarom je meer planten nodig hebt

Planten zijn niet alleen mooi in elk interieur, maar zijn ook goed voor je gezondheid. Lees hieronder nog meer redenen waarom je nog meer planten nodig hebt in je huis!

1. Ze helpen je relaxen

Je hoeft maar één blik te werpen op deze Afrikaanse Violet en het schijnt dat je adrenaline begint al te stijgen. Hierdoor stijgen ook al je energie levels, waardoor er meer zuurstof in je hersensen komt. Meer zuurstof in je hersens betekent een uitgerust gevoel!

Bron: Four Blossoms

2. Het zijn natuurlijke luchtbevochtigers

Koop in plaats van die dure luchtregelaars, gewoon een Boston Varen voor in je huis. Ze produceren genoeg vocht voor een grote woonkamer.

Bron: Metaefficient

3. Ze genezen ons

Volgens the National Institutes of Health, staat Aloe Vera bekend als de ‘onsterfelijke plant’. In Egypte wordt de plant gebruikt om wonden te helen. Wij vinden de plant vooral mooi als decoratie.

Bron: Brit+co

4. Ze geven je creativiteit een boost!

Volgens Justin Hancock, tuinexpert in Costa Farms, inspireren de kleurrijke bladeren de omgeving waarin de Croton staat, inclusief jijzelf!


Bron: Plantes et jardins

5. Ze minimaliseren de allergenen in de lucht

Heb je vaak last van stof en moet je daardoor vaak niezen? Dan heb je een paar graslelies nodig! De plant absorbeert alle soorten allergenen (dus ook stof) en in twee dagen kan deze plant zelfs 90% van alle giftige stoffen in de kamer wegwerken.

Bron: My Elho

6. Ze zorgen voor een schone lucht

Wil jij graag dat de lucht die je thuis inademt gezond en schoon is? Zoek dan niet verder dan de klimop! NASA onderzoekers hebben aangetoond dat het op nummer 1 de schoonste plant is.

Bron: Decor 8

7. Ze geven ons energie

Aangezien de kleur rood zorgt voor een boost voor je energie, past de rode Aglaonemas het beste in jouw badkamer. Het eerste wat je zult zien in de ochtend, zijn de rode bladeren die ervoor zorgen dat je je wakker voelt.

Bron: Etsy

8. Ze helpen ons concentreren

Uit een onderzoek van the Royal College of Agriculture blijkt dat studenten maar liefst 70% actiever zijn in een ruimte met planten. Er zijn weinig planten die geschikt zijn voor het kantoor, maar de bamboe is hier perfect voor.

Bron: Hydroponics

9. Ze verminderen stress

Volgens de Journal of Environmental Psychology, zijn huisplanten (bijvoorbeeld de Anthurium) goed voor het verlagen van stress. Dat is precies wat elke kamer wel kan gebruiken, toch?

Bron: Bangkok Post

10. Ze kalmeren onze ogen

Veel mensen geloven dat je maar één blik hoeft te werpen op de Pothos plant, wanneer je ogen geïrriteerd zijn van het uren staren naar je computerscherm. De plant zorgt ervoor dat je geen last van je ogen krijgt.


Bron: BigUp

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...