Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

10 tips voor een opgeruimd huis

geschreven door Rosa
10 tips voor een opgeruimd huis

Wij mensen zijn van nature verzameldieren, niet zo gek dus dat je thuis veel spullen hebt die je niet meer gebruikt of die rondslingeren. Speciaal hiervoor hebben wij 10 tips samengesteld die leiden tot een fris en opgeruimd huis!

Extra tip: zorg dat je ten alle tijden voldoende vuilniszakken bij de hand hebt.

1. Begin bij één ruimte

Als je bij één ruimte begint, houd je de moed erin en lijkt het niet als onbegonnen werk. Als je een checklist maakt, kun je steeds weer een ruimte afvinken wat weer voor een goed gevoel zorgt. Begin bijvoorbeeld in de keuken en stop pas als deze helemaal netjes is. Als je ondertussen ook de woonkamer of hal aanpakt, lijkt er geen einde aan te komen en lijkt de troep alleen maar groter te worden. Ga dus stap voor stap te werk.

2. Turn up the music!

Zet je favoriete muziek aan, hierdoor ben je gemotiveerder en werk je door de beat vaak net een beetje harder.

3. Sorteren

Sorteer je spullen in drie categorieën: houden, twijfel en weggooien.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

4. Weggooien

Gooi je overbodige dingen weg! Grote spullen die in goede staat zijn kun je naar de kringloopwinkel brengen of geef het weg aan vrienden of familie. Hoe minder spullen je hebt, hoe minder troep je kunt maken.

5. Bij twijfel... weggooien!

Binnen een week moet je beslissen over de categorie twijfel. Zijn het spullen die je al 2 jaar niet hebt gebruikt of gedragen? Gooi het dan weg! Wees streng voor jezelf. Dit geldt natuurlijk niet voor aandenkens of erfstukken. Maak voor mooie erfstukken of aandenkens een aparte doos.

6. Shopping time!

Koop dozen en opbergbakken in verschillende kleuren. Zo kun je gemakkelijk dezelfde soort spullen in een bepaalde kleur opbergen. Ga bijvoorbeeld voor groene dozen voor de kerstspullen en blauwe dozen voor oude foto's of skikleding.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

7. Stickers en etiketten

Plak op alle dozen stickers en etiketten zodat je precies weet wat er in welke doos zit. Bijvoorbeeld op de groene dozen: Kerstballen, Kerststal, slingers etc. Zo hoef je niet alle dozen open te maken zodat je achter de inhoud komt.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken

8. Waar moet je wat opbergen?

Bewaar de dozen met spullen die je veel gebruikt ongeveer op ooghoogte zodat je er makkelijk bij kunt als je het nodig hebt. De dozen met zware spullen kun je het best onderaan zetten en de dozen met spullen die je weinig gebruikt kun je het best bovenaan zetten of onder het bed schuiven.

9. Berg het op

Nu kun je alle dozen met spullen het best opbergen in een hele grote kast of op zolder. Als je ruimte hebt voor een grote kast dan is het nog netter als deze kast ook afsluitbaar is zodat de opbergdozen niet meer te zien zijn.

10. Voorkom herhaling

Probeer voortaan altijd alles meteen op te bergen nadat je iets hebt gebruikt. Alle jassen op de kapstok, speelgoed in de opbergmanden, vieze vaat in de vaatwasser etc..

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: interieur_by_liese via HomeDeco Binnenkijken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...