Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: herfst24
Woonkamer

4 tips voor een modern minimalistisch interieur

geschreven door Mara
4 tips voor een modern minimalistisch interieur

Ben jij ook zo fan van de modern minimalistische woonstijl, maar vind je het lastig om dit naar je eigen interieur te vertalen? In deze blog geef ik 4 handige tips waar je direct mee aan de slag kunt, zodat ook jij een modern minimalistisch interieur tevoorschijn tovert. Met een paar simpele aanpassingen heb je dat namelijk zo gepiept en blijkt het helemaal niet zo lastig te zijn!

Investeer in klassiekers
Een eenvoudige manier om deze stijlvolle woonstijl in jouw eigen interieur toe te passen, is door te investeren in klassiekers. De modern minimalistische woonstijl is namelijk voor een groot deel gebaseerd op tijdloze meubelstukken. Denk aan de Eames stoel, de Louis Ghost stoelen en de hanglamp van Petite Friture. Deze designklassiekers geven elk interieur direct een chique, stijlvolle look. Door de tijdloze designs hoef je niet bang te zijn dat ze uit de mode raken, sterker nog: sommige items worden alleen nog maar kostbaarder en specialer. Goede investeringen dus! Tip: bij onze Brand Boutiques Ohno en DesignOnline24 vind je veel prachtige designmeubels met betaalbare prijzen.

modern minimalistischBron: Whomhome

Go big or go home
Een belangrijk kenmerk van het modern minimalistisch interieur is het gebruik van grote meubels en woonaccessoires. Ga niet voor drie kleine vaasjes, maar voor één grote vaas. Geen kleine eettafel, maar een groot exemplaar waar je met veel mensen aan kunt zitten. Dit geldt ook voor kunst aan de muur, bijzettafels, de bank en andere items. Oftewel: go big or go home. ;-)

modern minimalistischBron: Coco Lapine Design

Gebruik een neutraal kleurenpalet
In een modern minimalistisch interieur wordt meestal gebruik gemaakt van basic kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruin. Om te voorkomen dat dit wat saai wordt, wordt er veel afgewisseld in materialen: marmer, hout, leer en wol. Op die manier creëer je toch een speelse look. Wil je graag toch wat kleur toevoegen? Doe dit bijvoorbeeld door planten neer te zetten of kleurrijke prints/schilderijen op te hangen.

modern minimalistischBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Kies opvallende vormen
Een ander kenmerk van deze woonstijl is het gebruik van opvallende vormen. Omdat er maar weinig meubels en accessoires worden gebruikt, mogen deze wel extra speciaal zijn en opvallen. Bijvoorbeeld de Eric Pfeiffer koffietafel die hieronder geselecteerd staat, of vazen in unieke vormen. Door opvallende of ongebruikelijke vormen te gebruiken, voorkom je dat het minimalistische interieur saai en stijfjes wordt. Ze geven een speels effect en zorgen ervoor dat je nooit uitgekeken bent!

modern minimalistischBron: Studio McGee

Zie ook:
- Binnenkijken in dit moderne & minimalistische interieur
- Shop the look: minimalistisch en chic appartement
- Binnenkijken in het moderne interieur van brielshuysje

Slaapkamer

20 must-have kinderkamer items!

geschreven door Giolina
20 must-have kinderkamer items!

Tover je kamer om tot de perfecte kinderkamer, waar de kids perfect spelletjes kunnen spelen of studeren. Vind jij het ook zo leuk om een prachtige kamer te creëren, dan heb je geluk! Bij ons ben jij aan het juiste adres, bekijk de artikelen hieronder en laat je inspireren voor jouw droomkamer.

meer...