Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Baby & Kind

4 tips voor het inrichten van een kinderkamer

geschreven door Julia
4 tips voor het inrichten van een kinderkamer

Als je een kinderkamer gaat inrichten zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het is een multifunctionele ruimte, aangezien er zowel geslapen, gespeeld en wellicht ook huiswerk gemaakt moet worden. Dus aan alles moet gedacht worden. Hieronder geef ik je vier tips voor het inrichten!

1. Voldoende bergruimte

Het is wel zo fijn als al het speelgoed en de overige spullen die je kind gebruikt een vaste opbergplek krijgen. Zorg daarom voor voldoende kastruimte en eventueel een opbergkist of -mand. Met een mand met een leuk printje fleur je de kinderkamer ook meteen op. Ook handig is een opbergbank waar je kind op kan zitten en waar je ook spullen in kunt opbergen. Multifunctioneel!

opbergruimte kinderkamer Bron: flexaworld

2. Creativiteit

Wees niet terughoudend met creatieve elementen in een kinderkamer. Kinderkamers mogen wat drukker en kleurrijker zijn dan de rest van het huis. Je kunt hierbij denken aan een gordijn of kleed in een leuke print, maar ook aan accessoires waar je kinderen creatief mee aan de slag kunnen gaan zoals meubels met schoolbordverf. Ben je bang dat het te druk wordt? Een handige regels is om voor één statement te kiezen. Dus bijvoorbeeld een opvallend behang.

kinderkamer schoolbordverf Bron: welke

3. De juiste verlichting

In de kinderkamer zijn allerlei soorten verlichting nodig. De basis is natuurlijk een plafondlamp. Daarnaast is een bedlampje of nachtlampje een must en bij het bureau is een bureaulamp natuurlijk handig. Met lampen kun je alle kanten op. Je kunt natuurlijk voor een standaardlamp gaan, maar er zijn ook hele creatieve exemplaren te verkrijgen. Dat geeft net wat extra's aan een kamer!

meisjeskamer Bron: liveloudgirl

4. De finishing touch

Als de basis klaar is, zijn er een aantal dingen waarmee je de kamer compleet maakt. Dit is bijvoorbeeld het dekbedovertrek, maar vergeet ook niet de accessoires, zoals posters. Wanneer je de kamer een nieuwe look wilt geven na een tijdje, kun je deze dingen gemakkelijk vervangen en gaan voor andere kleuren en prints.

meisjeskamer Bron: mevrouwaardbei

Zie ook:
-De leukste vloerkleden voor de kinderkamer
-De 20 leukste kinderboeken
-Inspiratie: 5x de leukste babykamers

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...