Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

4x hoe je de hoekbank kunt stylen

geschreven door Mara
4x hoe je de hoekbank kunt stylen

De hoekbank: je kunt er heerlijk languit op luieren! Maar omdat 'ie zo groot is, is het ook weleens lastig om 'm mooi te stylen. Helemaal vol leggen met kussens is misschien weer too much, maar één kussentje erop ziet er ook weer zo zielig uit. Hoe moet dat nou?!

In dit artikel laat ik zien hoe je een hoekbank kunt stylen, aan de hand van foto's met prachtige hoekbanken. Kussen hier, ander sierkussen daar en vergeet de plaids niet! Kijk mee en doe lekker veel inspiratie op!

Gebruik rolkussens
Slechts één soort formaat sierkussen neerleggen op de bank kan een beetje saai zijn. Wissel daarom liever af in formaten en vormen van kussens, zo creëer je een interessanter en speelser geheel. Rolkussens geven wat meer 'body' aan het geheel en kun je heel mooi combineren met vierkante kussentjes.

hoekbank stylenBron: 4x6 Sofa

Groepeer de kussens
Om te voorkomen dat de bank rommelig oogt, kun je de sierkussens groeperen. Dit staat vaak wat netter en je creëert een leuk hoekje op de bank. Interieurliefhebber StylebyNik123 doet het hieronder voor. Zij koos voor drie vrolijk gekleurde kussens op haar neutraal gekleurde bank. Een mooi contrast!

hoekbank stylenBron: StylebijNik123

Laat het plaid de show stelen
Vind je je hoekbank wel heel 'groots' aanvoelen en wil je dit grote vlak eigenlijk een beetje breken? Laat dan een plaid de show stelen! Drapeer 'm over een deel van de bank en style het af met matching sierkussens. Fenjainterieur doet het hieronder voor en koos voor mooie zandtinten. Wij zijn fan!

hoekbank stylenBron: Fenjainterieur

Soms is less écht more
Wie zegt dat je een bank altijd helemaal vol moet leggen met kussens?! 'Less is more' geldt soms ook voor hoekbanken. Soms steelt de hoekbank al zo goed de show dat je er helemaal niks op hoeft te leggen of zijn twee kussentjes in de hoek al voldoende, zoals bij onderstaande hoekbank.

hoekbank stylenBron: 4x6 Sofa

 
 
Koken & Tafelen

Inspiratie: kruidenrek in de keuken

geschreven door Iboya
Inspiratie: kruidenrek in de keuken

De kruidenpotjes mogen best gezien worden in de keuken. Haal ze uit de lades en kastjes vandaan en stop ze in een kruidenrek! Hartstikke handig en het staat ook nog eens ontzettend leuk. Wandrek Houd je niet van een vol aanrecht? Maar wil je toch je kruidenpotjes bij de hand...

meer...