Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5 essentiële items voor een functionele, mooie hal

geschreven door rosa

5 essentiële items voor een functionele, mooie hal

De hal is vaak een vergeten plekje in huis. Dit is de ruimte waar je als eerst je huis binnengaat en staat los van het woongedeelte. Maar toch is het de moeite waard om ook van je hal een mooi plekje te maken. Het is tenslotte de plek waar je als eerst je gasten verwelkomt en waar je zelf iedere dag langskomt en wat spullen neerlegt. Daarom heb ik 5 essentiële items geselecteerd om je hal om te toveren in een functionele, mooie ruimte.

Als je geen hal hebt in je huis of appartement, geldt dit natuurlijk voor het plekje direct als je het huis binnenkomt.

1. Een smalle tafel of wandplank

Als je binnenkomt heb je vaak je handen vol; post uit de brievenbus, sleutels, een klein tasje of handschoenen. Het is daarom handig om je spullen direct neer te kunnen leggen om je jas uit te doen. Daarom is een smalle tafel of wandplank handig om deze items snel neer te leggen zodat je lekker je handen vrij hebt. Ook is het handig om hier bijvoorbeeld wat makeup neer te leggen. Zo kun je nog even gauw je lipstick bijwerken voordat je de deur uitgaat. Handig ;)!


Bron: Ruemag

2. Een bakje voor de kleine items

Hoe fijn is het, als je nooit meer hoeft te zoeken naar je sleutels? Dat je altijd ruim op tijd de deur uit bent zonder eerst een flinke zoektocht naar de sleutels van je fiets of auto? Daarom is het handig om een klein bakje neer te zetten waar je standaard je sleutels ingooit op het moment dat je binnenkomt. Naast sleutels kun je hier natuurlijk ook andere kleine items ingooien die je vaak kwijt bent.


Bron: Homey oh my

3. Een spiegel

Een spiegel is natuurlijk onmisbaar in de hal. Hier kun je nog gauw je makeup bijwerken, een hand door je haar halen of vluchtig inkijken voordat je de deur uitgaat. Hang de spiegel boven de wandplank of het smalle kastje voor een mooi geheel. Als je een grote hal hebt kies je voor een grote, statement spiegel. Als je een kleinere hal hebt kies je automatisch ook voor een kleinere spiegel.


Bron: Sarah Sherman Samuel

4. Een rek om de jassen op te hangen

Als er één item is die altijd in een hal thuishoort, dan is het natuurlijk wel de kapstok. Hier kun je direct je jas ophangen zodat deze niet meer door het huis slingert. Je kunt voor een opvallend model gaan, voor een kledingrek of voor een kapstok met haakjes. Kies er één die perfect in de stijl van jouw interieur past.


Bron: Riikka Kantinkoski

5. Een vloerkleed

Waarom zou je de vloerkleden alleen beperken tot de woonkamer? Een vloerkleed in je interieur staat altijd warm, uitnodigend en stylish. Door een smal vloerkleed in je hal te leggen, lijkt de hal direct een stukje langer. Naast de functionele eigenschappen van het vloerkleed, oogt dit natuurlijk ook ontzettend leuk.


Bron: Design love fest

 

Onze favorieten: