Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst en winter te maken

geschreven door Julia
5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst en winter te maken

In de herfst en winter is het extra fijn om lang in je bed te blijven liggen. Het is tenslotte heerlijk warm onder de dekens. Omdat je wat meer tijd spendeert in de slaapkamer, is het leuk om wat meer aandacht te besteden aan de inrichting ervan en het wat gezelliger te maken. Hoe je dit doet? Ik geef je vijf manieren.

1. Velours

Velours is perfect voor de herfst en winter door de zachte structuur. Een aantal items in deze stof zorgen meteen voor gezelligheid, maar ook voor luxe. Ga bijvoorbeeld voor een aantal velours sierkussens of een poef. Deze stofsoort is al een tijdje een trend en in 2019 zal dit ook nog steeds zo zijn.

velours accenten slaapkamer Bron: myparadissi

2. Kunst

Vergeet ook vooral de schilderijen en posters niet. Heb je een ingelijste poster in de slaapkamer of schilderij met vooral koele tinten? Vervang deze voor iets met bijvoorbeeld bruin-, rood- of oranjetinten en je creëert meteen meer sfeer. Een simpele illustratie die je doet denken aan de winter werkt ook.

lijstje met print Bron: yeshen

3. Plaids en kussens

Het leuke van sierkussens is dat je de slopen hiervan eens in de zoveel tijd kunt veranderen en daarmee een hele andere sfeer kunt creëren. In de zomer kun je voor frisse kleuren gaan, maar in de winter is het passender om voor warmte tinten en zachte stoffen te kiezen. Hetzelfde geldt voor plaids. Deze kun je eens in de zoveel tijd omwisselen. Ga in de koude periode voor gebreide plaids of schapenvachten voor een cozy effect.

bed Bron: kararosenlund

4. Vloerkleed

Een zacht voerkleed in de slaapkamer is heerlijk in de herfst- en wintertijd. Dit voorkomt dat je uit bed stapt op een koude vloer. Ga voor een hoogpolig vloerkleed voor het meeste comfort. Heb je al een vloerkleed liggen, maar is dit geen zacht exemplaar? Wat je in dit geval kunt doen, is een nieuw vloerkleed over je huidige vloerkleed heen leggen. Dit zorgt vaak voor een gaaf effect.

vloerkleed slaapkamer Bron: chrislovesjulia

5. Verlichting

Verlichting zorgt voor sfeer en is daarom heel belangrijk. De kleur van een lichtbron heeft veel effect op de sfeer van een ruimte. Heb je momenteel lichtbronnen met koud licht? Vervang deze dan voor lichtbronnen met warm licht. Zo wordt het meteen een stuk gezelliger. Ook kun je qua verlichting denken aan een snoer met lampjes.

lampje naast bed Bron: onbekend

Zie ook:
-Met deze kleine aanpassingen krijgt je slaapkamer een complete makeover
-Binnenkijken: twee prachtige donkere slaapkamers
-3 manieren waarop je je bed kunt stylen

 
 
Inspiratie

Inspiratie: beige interieurs

geschreven door Rebecca
Inspiratie: beige interieurs

Als ik iemand vertel dat beige mijn favoriete kleur is, word ik vaak raar aangekeken. De kleur heeft namelijk een best saai en oubollig imago. En toch zien we het steeds weer vaker terugkomen in verschillende woonstijlen. Logisch! Want de kleur is niet meer gedateerd. Beige is warm, gezellig en v...

meer...