Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

5 redenen om voor bruintinten te kiezen

geschreven door Zara
5 redenen om voor bruintinten te kiezen

Bruintinten in het interieur zijn terug van weggeweest! Bruintinten waren razend populair in de jaren 70 en net als veel andere mode items uit jaren 70, zijn ook de bruintinten weer helemaal van nu. Naast dat bruintinten een trend zijn, zijn er meer redenen om voor deze aardse kleuren te kiezen. Wij laten je zien waarom!

Warmte

Bruin- en beigetinten zijn tijdloze en sfeervolle kleuren. Deze aardse kleuren zorgen voor een warme sfeer in huis. Je kunt het al op een subtiele manier toepassen: denk aan een houten kruk, een beige bank of een bruine vaas. Door bruin en beige te combineren ontstaat er een chique geheel en voorkom je dat het eentonig wordt.

Warme kinderslaapkamer met veel bruintintenBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijk

Natuurlijke kleuren en materialen in huis zijn niet meer weg te denken en ook hier spelen de aardse tinten als ideale basiskleur. Beige en bruin gaan hand in hand met natuurlijke materialen. Bruin is de kleur van hout, aarde, zand en rotsen en doet direct denken aan de natuur. Zo krijg je thuis echt het buiten gevoel, maar dan binnen!

Hangstoel van rotan met bruintintenBron: Littlelofts via HomeDeco Binnenkijken

Contrast

Een bruin interieur hoeft niet perse donker te zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende tinten binnen deze kleur, van licht naar donker. Die lichte bruinkleuren brengen evenwicht en geven je interieur alsnog een frisse look. Het kan de grote hoeveelheid van dezelfde kleur opheffen en brengt balans in je interieur. Simpel gezegd: beige is warmer dan wit en bruin is warmer dan zwart.

Hal met bruintintenBron: Huisjedevreugd via HomeDeco Binnenkijken

Luxe

Diepe donkere kleuren geven je huis een chique touch. Zo ook bruin. Om je interieur een luxe uitstraling te geven, kun je bruin ook goed combineren met glimmende materialen, zoals goud of koper. Een glimmende hanglamp boven de eettafel ziet er prachtig uit en geeft direct een sfeervolle en luxe uitstraling. Het is wel belangrijk om niet te overdrijven. Bruin is de basis en de glimmende materialen zijn als toevoeging.

Matchen

Al die verschillende kleuren bruin zijn makkelijk te combineren met andere kleuren. Zo kun je het combineren met zwart, wat zorgt voor een stoerder geheel, of juist met wit wat zorgt voor een frisse en schone uitstraling. Ook de combinatie met oranje en groen is altijd geslaagd. Het maakt het interieur net wat levendiger en vrolijker.

wit fauteuil met beigeBron: Littlelofts via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Trend: nude tinten in je interieur
- 20x items die jouw woonkamer luxer doen ogen
- Inspiratie: 6x prachtige lichte keukens

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...