Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

In 5 stappen naar een rustiek interieur

geschreven door Rosa
In 5 stappen naar een rustiek interieur

Ik ben gek op een rustiek interieur! Stoer hout, schapenvachtjes, de mooiste tapijten en natuurlijk de prachtige, natuurlijke kleuren. De combinatie van een landelijk interieur en een industrieel interieur vormen een rustiek interieur. Hier behoudt je het knusse van een landelijk interieur maar zie je toch het stoere van een industrieel interieur terug. Denk aan houten tafels met metalen poten, stoere stoelen met een schapenvachtje erin en ga zo maar door. Ik heb 5 tips voor je geselecteerd zodat je binnen no time een rustiek interieur kan krijgen!

1. Ga voor ruwe texturen

Ga in een rustiek interieur voor ruwe materialen zoals hout, steen en metaal. Ga voor een stenen of houten vloer en laat metaal terugkomen in je meubels. Je kunt in de keuken veel houten broodplanken neerzetten om meteen een rustiek gevoel te krijgen. Maak van een houten tak een kapstok, koop een leuke houten ladder en zet wat leuke metalen krukjes neer. Succes gegarandeerd!

Bron: Style Files

Bron: Planete deco

2. Natuurlijke stoffen

Deze tip ligt erg voor de hand maar is daarom niet minder waar. De stoffen die niet kunnen ontbreken in een rustiek interieur zijn linnen, katoen, wol, (nep)bont en leer. Kies een mooie leren bank uit, drapeer hier een katoenen plaid overheen. Kies leuke stoeltjes uit en leg hier een schapenvachtje in en hang leuke katoenen theedoeken op in de keuken.

Bron: Hale Mercantile Co.

3. Ruwe muur en zichtbare balken

Laat zien wat je in huis hebt! Laat de originele steunbalken zien en/of kies voor een bakstenen muur. Zo creëer je een authentiek karakter in je interieur en deze rustieke elementen staan prachtig!

Bron: Style files

4. Rustige kleuren

In een rustiek interieur passen geen opvallende, schreeuwende kleuren. Ga in plaats daarvan juist voor rustige kleuren zoals pasteltinten, huidskleur aardetinten, beige, crème, wit en grijstinten.

Bron: Boshuis Nijhildenberg

5. Knusse vloerkleden

Vloerkleden kunnen niet ontbreken in een rustiek interieur. Je kunt niet genoeg vloerkleden in huis hebben, of je ze nou in de hal, keuken, woonkamer of slaapkamer neerlegt. Voor vloerkleden geldt: more is more. Houd je dus niet in, hoe meer vloerkleden in huis, hoe knusser en rustieker het oogt ;)

Bron: No home without you

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...