Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5 stijlvolle manieren om je hoekbank te stylen

geschreven door Mara
5 stijlvolle manieren om je hoekbank te stylen

Toe aan wat nieuwe inspiratie om je woonkamer (nog) mooier te maken? In deze blog laat ik 5 leuke manieren zien om je hoekbank te stylen; praktische en simpele stylingtips voor je hoekbank waar je direct mee aan de slag kan. Daarbij heb ik uiteraard ook lekker veel foto's uit onze Binnenkijkers toegevoegd, zodat je even kunt spieken bij anderen die jou al voor gingen.

Wandplank ophangen

Een simpele toevoeging, maar met groots effect! Door een wandplank boven je hoekbank te hangen, creëer je een soort kader. Je bakent de zithoek af, waardoor het nog meer een eigen hoekje wordt, apart van de rest van de woonkamer. Zet er je leukste accessoires op, zodat het persoonlijk en 'eigen' wordt. Tip: varieer in grootte. Zet bijvoorbeeld een kleine waxinelichthouder naast een hoge vaas met droogbloemen. Door te spelen met verschillende hoogtes op de plank, wordt het geheel wat speelser en interessanter.

Zo doen onze Binnenkijkers dat:

wandplank boven hoekbankBron: Ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

 
wandplank boven hoekbankBron: Huisvanisa via HomeDeco Binnenkijken

Knusse leeshoek creëren

Een hoekbank is lekker groot, dus je kunt er meerdere zitplekjes op maken! Zo kun je de ene kant van de bank vooral gebruiken om televisie te kijken, maar kun je de andere hoek gebruiken als knusse leeshoek. Een warm plaid en zachte kussens mogen hier natuurlijk niet ontbreken. Zet naast de bank een vloerlamp of monteer een wandlamp aan de muur. Zo wordt een boek of tijdschrift lezen nog leuker. ;-)

Zo doen onze Binnenkijkers dat:

leeshoek hoekbankBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

 

leeshoek hoekbankBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

 

Combineren met een fauteuil

Je creëert een meer dynamisch geheel als je bij de hoekbank nog een extra zitplek maakt. Zo baken je de zithoek extra af en wordt het een mooi geheel. Ga bijvoorbeeld voor een fauteuil in een compleet andere stijl dan je bank, zodat het een interessant contrast geeft. Een fauteuil in deze stijl, kleur of materiaal geeft juist weer een mooi vloeiend geheel. Aan jou de keuze!

Zo doen onze Binnenkijkers dat:

fauteuil bij hoekbankBron: Hetboshuisje via HomeDeco Binnenkijken

 

fauteuil hoekbankBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

 

Pak uit met bijzettafels

Wie zegt dat je maar één bijzettafel mag gebruiken bij je bank?! ;-) De laatste tijd zien we steeds meer interieurs waarbij meerdere bijzettafels met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een metalen bijzettafeltje met een boomstam-bijzettafel. Niet zo fan van meerdere bijzettafels bij elkaar? Je kunt ook voor één eyecatcher bijzettafel gaan, zoals een stoere kist of eentje van glas. Zo creëer je een unieke zithoek en komt je hoekbank nog mooier tot zijn recht!

Zo doen onze Binnenkijkers dat:

bijzettafels combinerenBron: Misslala via HomeDeco Binnenkijken

 

bijzettafels combinerenBron: Mevrouwmonstera via HomeDeco Binnenkijken

 

Gebruik kussens & plaids

Hoewel een strakke bank zonder al te veel poes pas soms heel mooi kan zijn en 'less is more' heel vaak op gaat, hoeft dat niet altijd zo te zijn. 'The more the better' is soms ook wel erg mooi! ;-) Kleed je hoekbank daarom knus aan met trendy kussens en zachte plaids. Zo maak je van de zithoek je favoriete plek in huis!

Zo doen onze Binnenkijkers dat:

hoekbank kussensBron: Manon0903 via HomeDeco Binnenkijken

 

kussens hoekbankBron: Maritandrea via HomeDeco Binnenkijken

 
Zie ook:
- Shop the look: knusse slaapkamer met vergrijsd groen
- De leukste vloerkleden voor in jouw slaapkamer
- Zo houd je je slaapkamer rustig

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...