Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

5 stylingtips voor een ronde koffietafel

geschreven door Tessa
5 stylingtips voor een ronde koffietafel

Heb jij net een nieuwe ronde koffietafel weten te scoren? Gaaf! Maar hoe kleed je zo'n ding eigenlijk aan? Bij een vierkante of rechthoekige versie is dit makkelijk, maar bij een ronde salontafel kan het moeilijk zijn te bepalen waar je je accessoires plaatst. Het kan namelijk snel rommelig ogen. Deze 5 stylingtips helpen je dit probleem te voorkomen!

1. Driehoek
Het lijkt misschien logisch om bij plaatsing van je accessoires de contouren van de koffietafel te volgen en ze in een rondje neer te zetten. Wat echter mooier staat, is wanneer je je accessoires in een denkbeeldige driehoek plaatst. Je wilt dat de koffietafel vol en gezellig oogt, maar niet rommelig. Door binnen de lijnen van een denkbeeldige driehoek te blijven, voorkom je dit. De driehoek vul je met verschillende accessoire-groepjes.

Styling ronde koffietafel Bron: Studio McGee

2. Aandachttrekker
Het eerste groepje is de aandachtstrekker en het grootste object dat je op de koffietafel plaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie vaas met een volle bos bloemen of een leuke plant.

styling ronde koffietafel Bron: The Merry Thought

3. Doorbrekend
Met het tweede groepje wat je op de koffietafel plaatst, doorbreek je de ronde vorm ervan. Kies voor een vierkant dienblad, opbergdoosje of een mooi boek.

styling ronde koffietafel Bron: Coco Lapine Design

4. Hoogteverschil
Houd het speels en creëer verschillen in de hoogte. Met het laatste groepje zorg je voor een leuk hoogteverschil. Hierbij kun je denken aan een mooie kandelaar of een mooi beeldje.

Vrolijke gele keuken Bron: Lovely Life via Decoholic

5. Op de bodem
Veel koffietafels geven de mogelijkheid om onderop ook nog items te plaatsen. Het is makkelijk om hieronder je rommeltjes te gooien, maar dit is zonde! Je verpest hier namelijk de styling mee die je bovenop hebt toegepast. Slim is het om daarom te kiezen voor een grote opbergmand- of doos. Deze geeft je de mogelijkheid om de rommeltjes makkelijk en snel op te bergen zonder dat je er een chaos maakt.

Styling ronde koffietafel Bron: Studio McGee

Zie ook:
-5 simpele manieren om je salontafel te stylen
-20x de mooiste koffietafelboeken
-In 2019 kunnen we niet meer om deze interieurtrends heen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...