Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 stylingtips voor het uitkiezen & ophangen van de gordijnen

geschreven door Mara
5 stylingtips voor het uitkiezen & ophangen van de gordijnen

Vind jij het ook zo lastig om de juiste gordijnen uit te kiezen? Er zijn zoveel keuzes! In dit artikel geven we daarom vijf handige stylingtips om je alvast op de goede weg te helpen. Kijk mee!

De juiste kleur kiezen
Of een bepaalde kleur mooi staat in je interieur, hangt helemaal af van het kleurenpalet dat je in je huis hebt toegepast en van de totale ruimte. In een kleine woonkamer is het bijvoorbeeld heel mooi om gordijnen te kiezen die perfect matchen met de kleur op de muur. Zo loopt het mooi in elkaar over en geeft het optisch meer ruimte. In een ruime woonkamer kan het juist leuk zijn om eyecatcher-gordijnen op te hangen met bijvoorbeeld een opvallende print.

gordijnenFoto: Lonny

Hang de gordijnen in groepjes
Heb je een heel breed raam of meerdere ramen naast elkaar, dan kan het heel stijlvol zijn om de gordijnen in kleine groepjes te hangen, in plaats van alles aan één kant 'gepropt'. Door de gordijnen in kleine groepjes te hangen creëer je een mooi symmetrisch en matching geheel.

gordijnenFoto: Estliving

Besteed aandacht aan het ophangsysteem
Soms zijn we zo druk bezig met de keuze van het juiste gordijn, dat we het ophangsysteem eigenlijk een beetje verwaarlozen. Zonde, want dat kan juist de kers op de taart zijn! Het juiste ophangsysteem kan de look helemaal compleet maken. Heb je een strak en minimalistisch interieur? Dan past een rails wellicht heel goed. Bij een Scandinavisch of landelijk interieur zijn houten ringen daarentegen weer heel goed. Vergeet dus zeker niet om ook even goed naar de mogelijke ophangsystemen te kijken!

gordijnenFoto: Urban Nature Decor Blog

Laat het licht binnen
In de woonkamer is veel lichtinval ontzettend belangrijk. Een lichte kamer geeft je energie en komt je humeur ten goede. Zorg er dus voor dat je gordijnen kiest die niet al te dik zijn qua stof. Wil je dat toch graag wel (hallo, prachtige fluwelen gordijnen!) zorg er dan voor dat de gordijnen voldoende opzij geschoven kunnen worden, zodat de ramen vrij blijven.

gordijnenFoto: Fenetre Decor

Denk na over de lengte
Een andere belangrijke tip die we mee willen geven is dat het slim is om even flink na te denken over de lengte van gordijnen. Heb je een zeer kleine kamer, dan is het misschien slim om gordijnen te kiezen die niet helemaal tot de grond komen. Dat geeft optisch meer ademruimte. Daarnaast zorgen gordijnen tot aan het plafond er voor dat het plafond extra hoog lijkt, dus dat is ook weer een goede optie voor een kleinere ruimte.

gordijnenFoto: Eiffinger

Zie ook:
-Zo kies je de juiste gordijnen uit
-7 manieren om je eettafel mooi te dekken voor een dinerfeestje
-5 super simpele manieren om je hal te pimpen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...