Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

5 tips om mooiere foto's van je interieur te maken

geschreven door Mara
5 tips om mooiere foto's van je interieur te maken

Instagram, Pinterest en nu ook onze eigen Binnenkijken App: ze staan vol met prachtige interieurfoto's. De één nog mooier dan de ander. Maar zodra je zelf aan de slag gaat met je camera, lukt het toch niet helemaal om het net zo mooi te krijgen..

Daarom geven wij je 5 tips om betere foto's van je interieur te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Snoeren, afstandsbedieningen, wasmanden en een stapeltje ongeopende brieven: het leidt op je interieurfoto’s alleen maar af. Ruim dus even op voordat je foto’s gaat maken. Maak alles goed schoon en vergeet ook niet de bank strak te strijken en de kussens netjes neer te leggen.

Tips mooie interieurfoto's maken
Bron: More Than Living via de Binnenkijken App

Tip 2: Creëer licht

Behalve wanneer je juist het knusse avondlicht wil laten zien, is het belangrijk om voor goed, helder licht te zorgen. Fotografeer het liefst met het licht mee (dus het raam in je rug). Eventueel kun je ook de flitsfunctie gebruiken of een reflectiescherm. Deze koop je al voor zo’n 15 euro.

Wanneer het licht echt niet mee werkt, kun je de foto achteraf ook nog even bewerken. Met een simpel fotobewerkingsprogramma kom je al heel ver. Breng de helderheid flink omhoog en vergeet dan ook niet om het contrast een beetje omhoog te brengen.

Tips mooie interieurfoto's maken
Bron: Manon0903 via de Binnenkijken App

Tip 3: Houd het verticaal

Een veel gemaakte fout: foto’s waarbij het interieur als het ware naar achter of voren lijkt te vallen. Vaak heb je het niet eens bewust door dat het zo is, maar je hersenen pikken het wel op en onbewust vind je de foto daardoor minder aantrekkelijk. En dat willen we natuurlijk juist niet!

Probeer de lijnen van de muren en kasten recht te houden. Dit is best wel moeilijk om te zien, dus je kunt het beste een raster gebruiken als hulpmiddel. Bij sommige fotocamera’s kun je dit instellen. Ook kun je dit bij je iPhone instellen: ga naar instellingen, klik op foto’s en camera en vink vervolgens raster aan.

Tips mooie interieurfoto's maken
Bron: Houseof_kar via de Binnenkijken App

Tip 4: Zorg voor de juiste kleurbalans

Bij bijna iedere foto is de kleurbalans niet helemaal goed. Vaak zijn witte muren of te geel, of juist te blauwig. In je camera kun je dan ook de witbalans handmatig aanpassen, zodat wit ook echt wit wordt. Je kunt dit eventueel ook na afloop pas doen met een fotobewerkingsprogramma. Bij het knopje kleurbalans kun je dan de kleur warmer maken of juist koeler.

Tips mooie interieurfoto's maken
Bron: Lindazwaan via de Binnenkijken App

Tip 5: Kies het juiste standpunt

Ook het standpunt heeft invloed op hoe de foto uiteindelijk wordt. Wissel je positie steeds een beetje af en onderzoek zo welk standpunt het beste voor jouw interieur werkt.

Is het een kleinere ruimte? Dan kun je misschien het beste in een hoek gaan staan zodat de ruimte groter lijkt. Let op: ga niet lager dan één meter hoogte en ook niet veel hoger dan ooghoogte, dan krijg je vaak een vervormd beeld van de ruimte. Door recht van voren te fotograferen creëer je vaak meer rust in de foto.

Tips mooie interieurfoto's maken
Bron: Esther5 via de Binnenkijken App

Doe jij al mee aan de Binnenkijker Awards? Klik hier!

Zie ook:
-6x koper in je slaapkamer
-Inspiratie: een slaapkamer volledig in het groen
-Tips voor een frisse slaapkamer die perfect bij de lente past

 
 
Brand we love

Sustainable brand we love: City-Play

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: City-Play

"Met oog voor detail en liefde voor ons vak zijn wij milieuvriendelijk én maatschappelijk betrokken" Roy Verduyn - Oprichter City-Play Roy Verduyn, eigenaar en oprichter van City-Play, biedt de leukste speelkleden per stad, evenement of voor maatwerk projecten. Hij is het merk gestart vanuit h...

meer...