Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Binnenkijken

5 tips om mooiere foto's van je interieur te maken

geschreven door Mara
5 tips om mooiere foto's van je interieur te maken

Instagram, Pinterest en ook onze eigen Binnenkijken App: ze staan vol met prachtige interieurfoto's. De één nog mooier dan de ander. Maar zodra je zelf aan de slag gaat met je camera, lukt het toch niet helemaal om het net zo mooi te krijgen.. Herkenbaar?

Wij geven je 5 tips om betere foto's van je interieur te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Snoeren, afstandsbedieningen, wasmanden en een stapeltje ongeopende brieven: het leidt op je interieurfoto’s alleen maar af. Ruim dus even op voordat je foto’s gaat maken. Maak alles goed schoon en vergeet ook niet de bank strak te strijken en de kussens netjes neer te leggen.

Bed met nachtkastje veel neutrale kleurenBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken

Tip 2: Creëer licht

Behalve wanneer je juist het knusse avondlicht wil laten zien, is het belangrijk om voor goed, helder licht te zorgen. Fotografeer het liefst met het licht mee (dus het raam in je rug). Eventueel kun je ook de flitsfunctie gebruiken of een reflectiescherm. Deze koop je al voor zo’n 15 euro.

Wanneer het licht echt niet mee werkt, kun je de foto achteraf ook nog bewerken. Met een simpel fotobewerkingsprogramma kom je al heel ver. Breng de helderheid flink omhoog en vergeet dan ook niet om het contrast een beetje omhoog te brengen.

Rotan fauteuil met veel neutrale kleurenBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken

Tip 3: Houd het verticaal

Een veel gemaakte fout: foto’s waarbij het interieur als het ware naar achter of voren lijkt te vallen. Vaak heb je het niet eens bewust door dat het zo is, maar je hersenen pikken het wel op en onbewust vind je de foto daardoor minder aantrekkelijk. En dat willen we natuurlijk juist niet!

Probeer de lijnen van de muren en kasten recht te houden. Dit is best wel moeilijk om te zien, dus je kunt het beste een raster gebruiken als hulpmiddel. Bij sommige fotocamera’s kun je dit instellen. Ook kun je dit bij je iPhone instellen: ga naar instellingen, klik op foto’s en camera en vink vervolgens raster aan.

Hangstoel in de hoek bijzettafelBron: Lifeby_audrey via HomeDeco Binnenkijken

Tip 4: Zorg voor de juiste kleurbalans

Bij bijna iedere foto is de kleurbalans niet helemaal goed. Vaak zijn witte muren of te geel, of juist te blauwig. In je camera kun je dan ook de witbalans handmatig aanpassen, zodat wit ook echt wit wordt. Je kunt dit eventueel ook na afloop pas doen met een fotobewerkingsprogramma. Bij het knopje kleurbalans kun je dan de kleur warmer maken of juist koeler.

Roze slaapkamer met bruintintenBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken

Tip 5: Kies het juiste standpunt

Ook het standpunt heeft invloed op hoe de foto uiteindelijk wordt. Wissel je positie steeds een beetje af en kijk zo welk standpunt het beste voor jouw interieur werkt.

Is het een kleinere ruimte? Dan kun je misschien het beste in een hoek gaan staan zodat de ruimte groter lijkt. Let op: ga niet lager dan één meter hoogte en ook niet veel hoger dan ooghoogte, dan krijg je vaak een vervormd beeld van de ruimte. Door recht van voren te fotograferen, creëer je vaak meer rust in de foto.

Spiegel waarin de woonkamer te zien isBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Binnenkijken bij Intreriorbynik
- Binnenkijken bij Woonboerderij_1947
- Binnenkijken bij Renovatingwillie

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...