Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 tips om de akoestiek in huis te verbeteren

geschreven door Tess
5 tips om de akoestiek in huis te verbeteren

Een hoog plafond en een strakke minimalistische inrichting. Prachtig! Maar een groot nadeel kan zijn dat het behoorlijk galmt in huis. Tv kijken is een stuk minder aangenaam en zelfs bij het voeren van een gesprek heb je er al last van.

Is dit bij jou het geval? Lees dan gauw verder want wij verzamelden 5 tips om zelf heel gemakkelijk de akoestiek in huis te verbeteren!

1. Gordijnen

Om te beginnen is het belangrijk om gordijnen voor de ramen te hangen. Een raam reflecteert al het geluid waardoor het gaat galmen. Er bestaan gordijnen die er speciaal voor bedoeld zijn om geluid te absorberen. Handig en het ziet ook nog eens stijlvol uit!

Bron: The Neotrad

2. Vloerkleden

Een andere manier om de akoestiek te verbeteren, is het neerleggen van vloerkleden. Niet alleen een goede manier om het geluid te dempen maar ook om een gezellige sfeer in huis te creëren. Op deze manier blijft het geluid in het vloerkleed en weerkaatst het niet terug.

Bron: Renee Arns

3. wanddecoratie

Naast ramen en vloeren weerkaatsen muren ook geluid terug de ruimte in. Zorg dus voor voldoende wanddecoratie. Denk aan schilderijen, boekenplanken of zelfs wandkleden.

Bron: Decor8

4. Meubels en accessoires

Bij het aanschaffen van de meubels kun je rekening houden met de galm in huis. Denk bijvoorbeeld aan een stoffen bank in plaats van een leren bank. Stof absorbeert het geluid en leer weerkaatst het juist weer. Ga je toch liever voor een leren bank? Maak dan gebruik van veel stoffen kussens. Dit geeft ook al een groot verschil!


Bron: Unknown

5. Hoekjes creëeren

De akoestiek in huis zal beter worden wanneer je de ruimte verdeelt in verschillende "hokjes". Creëer bijvoorbeeld een afscheiding door een kast haaks tegen de muur te zetten of plaats een prachtige glazen muur zoals je hieronder op de foto kunt zien. Zo krijg je én een gezellig hoekje én de akoestiek in huis zal verbeteren omdat het geluid in de meubels op gaat.

Bron: Apartment Therapy

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...