Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 tips om een donkere ruimte lichter te laten lijken

geschreven door Mara
5 tips om een donkere ruimte lichter te laten lijken

Heeft jouw huis helaas niet zoveel ramen als dat je zou willen en is het daardoor soms toch best wel een beetje donker? Met deze (simpele!) tips zorg je ervoor dat je interieur iets lichter lijkt. Slechts een paar kleine aanpassingen kunnen al voor groots effect zorgen!



Tip 1: Kies de juiste (witte) verf of muurtegels
Ik denk dat we allemaal wel weten dat witte muren het meeste licht binnenhalen in een donkere ruimte. Er zijn alleen zóveel verschillende tinten wit en zelfs daar zit onderling verschil in. De ene tint wit zorgt voor een lichtere look dan de andere tint.

Je kunt het beste voor een heldere tint wit gaan, eentje die iets meer neigt naar een koele kleur dan een warme kleur. Ook raad ik je aan om voor een verf met glans te gaan. Dit reflecteert toch een beetje en dus meer licht in de ruimte.

Heb je een donkere keuken of badkamer en ben je op zoek naar wandtegels? Ga dan hierbij ook voor een lichte kleur en belangrijker: ga voor glans! De glanzende metrotegeltjes zijn momenteel dé trend, dus het maakt de ruimte niet alleen lichter, maar ook hipper. Mijn collega redacteur Tess schreef daar al eens een artikel over, klik hier om dat te lezen!




Tip 2: Vermijd grove meubels
Wanneer je een donkere ruimte moet inrichten kun je het beste grove, 'zware' en donkere meubels vermijden. Kies liever voor bijvoorbeeld een bank op (hoge) pootjes en ga voor een bijzettafel met poten, in plaats van een dicht 'blok'.

Een andere optie is om voor transparant te gaan. Neem eetkamerstoelen die van transparant kunststof zijn gemaakt en een bijzettafel met een glazen plaat. Zo creëer je optisch meer lucht en daardoor ook meer licht!




Tip 3: Maak veel gebruik van spiegels
Zoals ik al bij tip 1 schreef: glans zorgt voor reflectie en dus voor meer licht. En wat geeft nu meer reflectie dan spiegels?! Zet op strategische plekken een aantal spiegels neer, tegenover een raam bijvoorbeeld of in een erg donker hoekje, en voila: die donkere ruimte is in mum van tijd een stuk lichter geworden!

Styling tip: Hang meerdere spiegels in verschillende vormen en formaten bij elkaar op, als een soort collage, voor een ware eyecatcher muur.




Tip 4: Werk met een fris (en glanzend) kleurenpalet
Wit werkt altijd, maar we begrijpen dat je ook wel een beetje wilt afwisselen qua kleur. Zolang je heldere, frisse tinten gebruikt, kun je het eigenlijk niet fout doen. Ga voor frisblauw of juist liefelijk zachtroze.

Een andere, opvallendere optie is het gebruik van metallic. Metallic werkt hetzelfde als spiegels: het reflecteert het licht. Leg dus hier en daar een zilver kussentje op de bank, glimmende kandelaars op tafel of een goudkleurige lamp in de hoek om nog meer licht te creëren.




Tip 5: Houd het minimalistisch (en opgeruimd)
Inkoppertje natuurlijk; hoe leger de ruimte is, hoe lichter de ruimte lijkt. Ben je niet zo fan van die minimalistische stijl? Houd het dan in ieder geval wel schoon en opgeruimd, dat scheelt al een hele boel!

Zie ook:
- Shop the look: licht interieur met blauwtinten en planten
- Lichte slaapkamer met natuurlijke materialen
- 12 lampjes en lichtjes die je huis nog gezelliger maken

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...