Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 tips om een echte woonkeuken te creëren

5 tips om een echte woonkeuken te creëren

Vaak wordt de keuken niet alleen gebruikt om gerechten klaar te maken en te eten. Het kan een hele fijne plek zijn om even bij te kletsen met de buurvrouw of om lekker te werken. Het is dan ook belangrijk dat er een goede sfeer hangt. Hoe creëer je nou een echte woonkeuken waar van alles gebeurt en waar je heerlijk kunt relaxen? Wij hebben speciaal voor jou 5 tips om dit iets makkelijker te maken!

Alle tips gelezen en nu vol met inspiratie? Kijk dan gauw onderaan de pagina. Daar staan een aantal leuke items die je kunt shoppen om je te helpen met het creëren van een echte woonkeuken!

1. Make it match!

Wanneer je van je keuken een echte woonkeuken wilt maken, is dit één van de belangrijkste dingen. Stem de keuken en de rest van 't huis (of in ieder geval de woonkamer) op elkaar af zodat het één geheel wordt. Laat bijvoorbeeld dezelfde kleuren en materialen terugkomen.

Bron: Blood and champagne

2. Breng je eethoek tot leven!

Bij een woonkeuken is het natuurlijk kenmerkend dat er geleefd wordt! Breng je eethoek dus tot leven. Leg wat (woon)tijdschriften op tafel, zorg voor een mooie bos bloemen en laat zien dat er geleefd wordt!

3. Kies voor de juiste verlichting

Ook het kiezen van de juiste verlichting is een aandachtspuntje wanneer je een woonkeuken creëert. Ga voor sfeerverlichting en dimbaar licht! Wanneer je aan het koken of lezen bent, kun je het licht wat feller zetten en wanneer je heerlijk aan het borrelen bent met vrienden dim je het licht een beetje voor een gezellig sfeertje.

Bron: Apartment therapy

4. Maak het persoonlijk

Wanneer je jouw keuken persoonlijker maakt, zul je er onbewust wat vaker gaan zitten. Op deze manier wordt het vanzelf een woonkeuken! Denk aan favoriete foto's en accessoires die bij jou passen of je dierbaar zijn. Maar kijk wel uit voor té veel accessoires. Dit kan weer averechts werken omdat het rommelig en onrustig oogt.

Bron: Pia Winther

5. Kies voor warme materialen

De sfeer is heel belangrijk in een keuken. Maar hoe creëer je nou de sfeer die perfect is voor een woonkeuken? Ga voor warme materialen! Denk bijvoorbeeld aan een grote houten fruitschaal of zo'n robuuste houten broodplank. Gegarandeerd een succes! Heb je ook wel eens gedacht aan een vloerkleedje onder de eettafel? Klinkt onlogisch maar sfeer geeft het wel!

Bron: Tinello

Ontvang een gratis ontwerp voor een keuken op maat!

Wil jij ook zo’n mooie keuken? Laat je gegevens achter, onze gespecialiseerde partners nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend advies en ontwerp!
 
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnr.

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...