Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5 tips om een lange, smalle woonkamer in te richten

geschreven door Mara
5 tips om een lange, smalle woonkamer in te richten

Het inrichten van de woonkamer: onze favoriete hobby! Toch kan het soms best een beetje lastig zijn om te werken met de ruimtes die je hebt. Heb jij een lange, smalle woonkamer? Dan heb je misschien wel ontdekt dat dat een uitdaging kan zijn. Want hoe richt je 'm mooi in, zonder dat het te kil of te eentonig oogt? En hoe creëer je knusse hoekjes in zo'n lange kamer?

In deze blog geven we tips bij lange, smalle woonkamers!

lange smalle woonkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Keukenkraan Oval chroom
Douchebakkenopmaat.nl



 

lange smalle woonkamerBron: Leidshuisje via HomeDeco Binnenkijken

Zet niet alles tegen de muren aan

Doordat het smal is, hebben we al snel de neiging om alle meubels tegen de muren aan te zetten. Toch is dat niet de oplossing, het werkt juist averechts! Door alles tegen de muren aan te zetten, accentueer je de smalle, lange ruimte. Zet daarom ook wat meubels of accessoires van de muur af of zelfs in het midden. De bank kun je bijvoorbeeld dwars in de kamer zetten (tip: met een hoekbank werk je automatisch al meer naar het midden toe!), of maak een uitgebreide plantenhoek waarbij je meer naar het midden van de kamer toewerkt.

 

lange smalle woonkamerBron: Interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Zet halverwege de ruimte een eyecatcher neer

De lange kamer kun je figuurlijk 'breken' door halverwege een eyecatcher neer te zetten. Denk aan een vakkenkast, een roomdivider, ensuite deuren, een opvallende fauteuil of een grote kamerplant. Op die manier splits je de lange kamer in tweeën. Dat maakt het geheel lekker speels!

 

lange smalle woonkamerBron: Huizejolie via HomeDeco Binnenkijken

Creëer hoekjes

Hoekjes creëren is altijd een goed idee bij lange, smalle woonkamers! Dat hoef je dus niet alleen halverwege de ruimte te doen, maar kun je juist overal in je huis toepassen. Maak een mooie eethoek, knusse leeshoekjes, een plantenhoek, een werkplek met een stijlvol bureau, een loungehoek, et cetera. Hierdoor haal je de aandacht van de lange ruimte weg.

Tip: hoekjes kun je perfect afbakenen door middel van een vloerkleed.

 

lange smalle woonkamerBron: Maisondemanon via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik licht(spiegelingen)

Je kunt de ruimte breder laten lijken door slim gebruik te maken van licht. Hang bijvoorbeeld in de hoeken een wandlamp of spotjes op, waardoor de hoeken groter lijken en de ruimte dus breder. Een andere effectieve manier is om één of meerdere spiegels op te hangen op de lange muur. Deze geven optisch een doorkijkje in de muur, waardoor er meer ruimte lijkt te ontstaan.

 

lange smalle woonkamerBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Kies niet te smalle meubels

Let op dat de meubels die je wél tegen de muur aan zet, niet smal zijn. Hierdoor lijkt de muur namelijk alleen nog maar langer! Ga liever voor een grote, brede kast - wellicht zelfs een wandkast over de gehele lengte van de wand.

Zie ook:
- Kleine aanpassingen in je interieur met een groots effect
- 1 kale muur, 4 manieren om 'm te stylen
- Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...