Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5 tips om je badkamer een update te geven

geschreven door rosa

5 tips om je badkamer een update te geven

Kijk je al een tijdje tegen dezelfde badkamer aan? Maar is een complete badkamerverbouwing iets te veel van het goede? Pak het dan iets kleiner aan, maar met een groots effect. Bij BadkamerXXL.nl willen ze naast mooie producten ook graag fijne inspiratie met jullie delen. Daarom lees je in deze blog hoe je je (basic) badkamer in een paar stappen een update kunt geven!

Een gouden kraan, durf jij het aan?

Gouden kranen zijn, of je er van houdt of niet, weer populairder dan ooit! Waar de één een gouden kraan veel te kitcherig vindt, wil de ander juist met gouden kranen de badkamer een moderne twist geven. In dit geval is less absoluut more. Want wanneer je je kranen wilt vervangen voor gouden kranen, is het mooi om juist híer de aandacht op te vestigen. Een overdaad aan andere gouden accessoires is daarom niet nodig. Is een gouden kraan net iets te heftig voor je, maar wil je wel eens iets anders? Wat dacht je van een koperkleurige kraan of een kraan van (verouderd) ijzer? Net even anders dan anders.

De matzwarte kranen blijven voorlopig ook nog een grote hit. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken. De tijdloze kleur past in heel veel woonstijlen en combineert makkelijk met verschillende kleuren. Niet zo gek dus dat de matzwarte kranen populair blijven.

Het vervangen van een kraan is een relatief makkelijke klus en zo klaar. Bovendien verandert de sfeer in de badkamer gelijk bij zo’n mooie eyecatcher op de wastafel of in de douche.

badkamer updaten

Meer dan alleen een badkamerspiegel

De spiegel in de badkamer heeft tegenwoordig veel meer functies dan alleen je spiegelbeeld te tonen tijdens het opmaken. Voor een snelle make-over in de badkamer is het dan ook niet zo gek dat de spiegel vaak wordt vervangen.
Een badkamerspiegel kan je gevoel van luxe in de badkamer ook versterken. Want wat dacht je van een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting of een klok? Of een verwarmde spiegel, zodat je na het douchen geen condens op de spiegel hebt zitten. Hoef je niet meer te wachten tot de spiegel schoon is om je op te kunnen maken.

Heb je veel rechte lijnen in de badkamer? Dan doe je er goed aan om juist een ronde spiegel op te hangen. De ronde vormen van de spiegel doorbreken deze rechte lijnen en zorgen voor een ruimtelijk en speels effect.

badkamer updaten

Design in je badkamer

Vroeger was de radiator in de badkamer een standaard wit model. Niet bepaald het mooiste onderdeel van de ruimte. Maar dat is tegenwoordig wel anders. Want naast een witte radiator, zijn er tal van andere kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. Versterk bijvoorbeeld de zwarte accenten in je badkamer door ook een zwarte designradiator te plaatsen. Of ga voor een elektrische radiator in elke gewenste kleur. Veilig in gebruik, snel warm én ook nog eens zuinig en milieuvriendelijk!

badkamer updaten

Creëer rust met opbergruimte

Het vervangen van een badkamermeubel is een iets grotere klus. Maar ook met grootse resultaten! Badmeubels met veel bergruimte zijn, met name in kleine badkamers, een must! Zo heb je alle toiletartikelen en handdoeken uit het zicht en creëer je rust en ruimte.

Wil je van je badkamer een mini-spa maken? Ruim dan op. Losse spullen gooi je weg of haal je uit het zicht. Laat alleen datgene staan wat de moeite waard is om gezien te worden. Dat ene mooie flesje parfum of je sieraden bijvoorbeeld.

badkamer updaten

Bij de badmeubels zien we momenteel vaak de combinatie van hout met beton voorbij komen. Hout zorgt voor warmte in de badkamer en beton versterkt het industriële, stoere element. VT Wonen en Riverdale spelen daar heel goed op in met een prachtige serie badmeubels die perfect aansluiten op deze trend.

Wanneer je badmeubel nog heel mooi is maar je wilt toch iets anders, vervang dan de wastafel. Een wasmeubel met mooie waskom bepaald een groot deel van de sfeer in de badkamer! Let er bij een waskom altijd op dat de kraan hoog genoeg is om nog je handen te kunnen wassen.

Planten in de badkamer

Je eigen jungle in de badkamer, wie wil dat nou niet? De plantentrend stopt niet bij de badkamer, dus zet ze vooral daar neer. Er zijn genoeg planten die het heel goed doen in de badkamer. Planten filteren de lucht en zorgen bovendien voor extra zuurstof. Met planten breng je de badkamer niet alleen tot leven, maar je maakt er ook een schonere en frissere ruimte van!

Planten die graag in je badkamer vertoeven zijn onder andere de Dracaena, Bamboe, Aloë Vera en de Chinese Evergreen. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die het goed doen in de badkamer. Let er bij het kopen van nieuwe planten gewoon op of ze goed passen op de plek waar je ze neer gaat zetten. De ene badkamer is donker, de andere badkamer heeft juist weer heel veel zonlicht. Airplants doen het ook heel goed in de badkamer, omdat ze hun voedingsstoffen uit de (vochtige) lucht halen.

Genoeg inspiratie gekregen om je badkamer een mini-makeover te geven? Ga dan snel aan de slag en maak je badkamer tot je eigen wellness!

badkamer updaten