Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

5 tips voor een donkere vloer

geschreven door Julia
5 tips voor een donkere vloer

Donkere vloeren geven een ruimte sfeer en kunnen een ruimte intiemer maken. Maar het is wel belangrijk dat je de rest van het interieur aanpast aan de donkere vloer zodat er een mooie balans ontstaat. Heb jij een donkere vloer of ben je van plan er één te laten leggen binnenkort? Wij geven je 5 tips!

Bron: cocolapine

1. Lichte wanden

Omdat de vloer al donker is, is het beter om de wanden in een lichte kleur te schilderen. Anders lijkt de ruimte kleiner. Let wel op dat er niet teveel contrast tussen de muren en de vloer is, dan kan het geheel wat kil overkomen.

2. Lichte meubels

Lichte meubels staan mooi op een donkere vloer. Donkere meubels in combinatie met een donkere vloer kunnen de ruimte somber maken. Als je voor witte meubels gaat, kies dan niet voor spierwit, dit kan kil overkomen.

Bron: cocolapine

3. Wel of geen ruimte creëren met plinten

Als je wilt dat de kamer groter lijkt, kun je ervoor kiezen om de plinten in dezelfde kleur als de muur te schilderen. Wil je dit juist niet, kies dan voor plinten in dezelfde kleur als de vloer.

4. Vloerkleed

Als je de vloer toch wat te donker vindt, kun je ervoor kiezen om een groot, licht vloerkleed neer te leggen. Dat breekt het donkere vlak.

Bron: alicej

5. Online tool als hulpmiddel

Kom je er echt niet uit welke kleuren mooi staan bij jouw donkere vloer? Gebruik dan een online tool of app.

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...