Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

5 tips voor een nieuwe tuininrichting

geschreven door Iris
5 tips voor een nieuwe tuininrichting

De eerste tuindinertjes van het jaar zijn een feit en we plannen alweer de volgende barbecue. Nu je weer elke dag van je tuin kunt genieten, zijn er misschien toch een paar dingen die je anders had willen doen. Misschien is de tuintafel toch niet handig op die plek, hangt de hangmat eigenlijk in de weg of kom je er achter dat je toch te weinig opbergruimte hebt om de tuinkussens fatsoenlijk op te ruimen.

Als je nog niet helemaal tevreden bent over de indeling van jouw tuin: maak je geen zorgen! Ik heb namelijk 5 tips voor een nieuwe tuininrichting op een rijtje gezet, zodat je alsnog binnen een handomdraai kunt genieten van - en in - jouw ideale tuin ;-)!
Bewaar onze blog goed, zodat je ze altijd bij de hand hebt als je weer wat wilt veranderen.

kat-in-tuinBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

1. Tuinontwerp maken

De eerste tip is misschien iets wat je niet zo snel zal doen, maar het werkt écht! Het is goed om eerst even de - nieuwe - tuininrichting die je in je hoofd hebt, uit te tekenen op een velletje papier. Je kunt hierdoor namelijk beter visualiseren en dus meteen zien of je de ruimte van de tuin benut en of het handig is. Pak een vel papier en teken de tuin op schaal. Je kunt in je opstelling rekening houden met alle tuinmeubels en (nieuwe) planten. Als je van plan bent om iets nieuws te bouwen, aan te leggen of te planten, kun je ook alvast voor jezelf bedenken welke spullen je allemaal nodig hebt. Met de tuininrichting op papier, kun je gericht gaan shoppen - maar natuurlijk mogen de accessoires niet ontbreken ;-).

tuin-met-overkappingBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Essaouira tafel S
Household Hardware



 

2. Kies voor makkelijk onderhoud

Planten en bloemen zorgen voor de zomerse sfeer in je tuin. We worden natuurlijk hartstikke blij van een tuin vol kleurrijke bloemen! Als je nou toch ook graag wat meer groen in je tuin wilt hebben in de wintermaanden, dan is het verstandig om winterharde planten mee te nemen in jouw nieuwe tuininrichting. Bodembedekkers als vrouwenmantel en maagdenpalm zijn heel erg geschikt om je tuin heel het jaar door groen te houden. Bodembedekkers zijn namelijk ideaal om een leeg stuk tuin op te vullen én pluspuntje: ze gaan onkruid tegen. Een win-winsituatie dus. Bodembedekkers zijn er in allerlei soorten en maten en daardoor is er voor ieder wat wils.

Extra tip: siergrassen zijn ook toppers voor in de tuin. Je kunt met siergras makkelijk de hoogte in werken. Pampasgras kan bijvoorbeeld erg hoog worden (tot 2.5 meter) en de - inmiddels super hippe - pluimen zullen een sfeervolle toevoeging zijn in jouw tuin.

tuin-met-blauwe-regenBron: villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Kies de functie

Met het (her)inrichten van jouw tuin, bedenk je waar je de tuintafel wilt neerzetten om gezellige tuindinertjes te geven en waar je languit wilt kunnen lezen. Het is verstandig om daarom goed te bedenken welke tuinmeubels daarbij passen. Ga je voor een grote en lange tuintafel met veel zitplek of kies je juist voor een riante loungeset en houd je de tafel bescheiden. Let bij jouw tuininrichting ook vooral op de ligging van de tuin. Heb je de hele dag door zon of alleen in de ochtend?

Extra tip: als je (toch) geen grote tuinset in je tuin wilt, maar wel een fijne plek om te kunnen relaxen, ga dan voor een hangmat of een schommelstoel.

tuin-met-tuintafelBron: huizejolie via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Een fris element

Kleur en materiaal is belangrijk in een tuin. Kies voor onderhoudsvriendelijke materialen die lang mee gaan en bedenk of je het geheel luchtig of juist strak wilt houden. Je kunt natuurlijk helemaal uitpakken qua accessoires, maar je kunt ook nog een 'fris' element toevoegen aan jouw (nieuwe) tuininrichting. Met een fris element bedoel ik een vijvertje of een waterornament. Een vijver geeft namelijk extra sfeer aan je tuin en je kunt er verschillende kanten mee op. Met vissen en drijfplanten krijgt de vijver een natuurlijke uitstraling, maar je kunt ook voor een strakke, rechthoekige vijver kiezen. Een vijver vergt wel wat liefde en aandacht, dus bekijk hier de benodigdheden. Het geluid van het stromende water geeft een kalmerende sfeer en je hebt direct een eyecatcher.

tuin-met-vijverBron: k_a_r_i_n via HomeDeco Binnenkijken


Fontein Stromsnes
Oosterik Home


 

5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Ten slotte de laatste tip, en misschien wel de belangrijkste: zorg dat je voldoende opbergruimte hebt. Mocht er dan onverwachts een bui komen, is het ideaal om zo snel mogelijk je tuinkussens en eventuele accessoires veilig te kunnen stellen! Ook als je een wat kleinere tuin hebt, of een dakterras is het een musthave. Door dit mee te nemen in je nieuwe tuininrichting, blijf jij altijd relaxed als er een zomerbuitje valt. Daarnaast is het ook makkelijk om niet al je tuinkussens binnen te hoeven leggen in een propvolle schuur of misschien zelfs in de woonkamer. En door je kussens netjes op te bergen, blijven ze ook veel langer mooi!

tuin-met-overkappingBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 10 x waarom je een vloerkleed in je tuin wilt
- Zo laat je binnen & buiten in elkaar overlopen
- Inspiratie: de zithoek onder de overkapping stylen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...