Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

5 tips voor een rustgevend interieur

5 tips voor een rustgevend interieur

Je huis is gezellig en knus, en overal staan je favoriete spulletjes. Toch kan een huis met veel meubels en accessoires druk aanvoelen. Hoe zorg je ervoor dat je zorgeloos op de bank neerploft in een mooi, maar rustig interieur?

De basis

Een rustig interieur begint bij de basis. In je woonkamer betekent de basis de kleur verf op de muur, de vloer, een bank, kast en een salontafel. Voor deze punten moet je een thema kiezen. Bijvoorbeeld witte muren, een houten vloer en meubels in het wit en/of houtkleur.

Kies je liever voor een felle kleur aan de muur? Probeer de vloer dan rustig te houden, bijvoorbeeld lichte tegels, en kies meubels die vrij neutraal ogen.


Bron: Coco Lapine Design



De aankleding

Wanneer je klaar bent met de basis, ga je verder met het kiezen van woonaccessoires. Ga hierbij voor een bepaalde kleur, of kies een aantal tinten die goed bij elkaar passen.

Toch zijn er in elk huis essentiële spullen die dan toch een kleur hebben, bijvoorbeeld boeken. Deze zou je op kleur kunnen sorteren, zodat het mooi en rustig op elkaar aansluit.


Bron: H&M



Een rustig aanzicht

HELP! Heb je alle meubels, de vloer en een kleurtje op de muur gekozen? Zorg er dan voor dat alle overige troepjes en overbodige spulletjes mooi worden opgeborgen.

Stapels tijdschriften kunnen weg of in de kast, flessen wijn of andere dranken horen in een rek en zaken als nagellak, luciferdoosjes, aspirines en game controllers kunnen op hun vaste plek opgeborgen worden.


Bron: Facilisimo



Het licht

Licht is erg belangrijk wanneer het om sfeer en rust gaat. Kies dan niet voor felle spotjes aan het plafond, maar ga voor meerdere sfeerlichten. Zet bijvoorbeeld bij de bank een staande lamp neer, en in de hoekjes van de woonkamer is een klein staand lampje ook leuk. Wat ook niet kan ontbreken zijn natuurlijk kaarsjes, waarmee je extra sfeer naar binnen brengt. Daarnaast geven kaarsen, bijvoorbeeld met een geur, een ontspannen gevoel.


Bron: Dream Decor



Creëer evenwicht

Bij het inrichten van een huis is evenwicht erg belangrijk. Hierbij denk je misschien dat je alles in één stijl moet inrichten. Dit is eigenlijk nog het minst belangrijk. Zorg er juist voor dat de stof- en kleurkeuze en de afmetingen in evenwicht zijn. Dit brengt veel meer rust. Ook de positie waarin alle meubels staan, is belangrijk. Blijf daarom schuiven en kijk wat het beste werkt voor jouw interieur.


Bron: Rom123



Zie ook:
-Inspiratie: badkamers met metalen douchewanden en opvallende tegels
-6x roze in de badkamer
-Zo geef je je badkamer-interieur een simpele upgrade

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...